۰
شنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۴۱

انهدام بزرگترین باند قاچاق پرنده

‌مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس از کشف و انهدام بزرگترین شبکه‌ی قاچاق هوبره کشور و کشف ۲۹ قطعه‌ از این پرنده خبر داد.
‌مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس از کشف و انهدام بزرگترین شبکه‌ی قاچاق هوبره کشور و کشف ۲۹ قطعه‌ از این پرنده خبر داد.
‌به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست فارس، سعید محمودی گفت: روز ۲۸ تیرماه امسال ۲۹ قطعه پرنده از نوع هوبره در یک مکان سربسته و غیر بهداشتی کشف و ضبط شد‌.
او با بیان اینکه کشف این پرنده‌ها با تلاش شبانه‌روزی یگان مستقر در پارک ملی قطرویه‌ی نی‌ریز انجام شده است، گفت: در این عملیات یکی از باندهای قاچاق هوبره شناسایی و مهره‌های فعال آن دستیگر و تحویل مقامات قضایی شدند‌.
محمودی با یادآوری اینکه هوبره از پرنده‌های تحت حفاظت به‌شمار می‌رود که نسل آن در معرض انقراض است، گفت: براساس قوانین ملی و بین‌المللی صید، زنده گیری، خرید و فروش و شکار هوبره جرم محسوب می‌شود و متخلفین باید ضمن تامین ضرر و زیان ناشی از تخلف به ازای هر قطعه‌ پرنده ۲۰ میلیون ریال جریمه پرداخت کنند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس گفت: پرنده‌های کشف شده در یک آغل و در کنار دام‌های کوچک نگهداری می‌شدند، فضایی کاملا بسته و فاقد تهویه؛ از طرفی جیره‌ی غذایی پرنده‌ها تامین نشده بود و بررسی‌های اولیه نشان از وجود علائم بیماری و ضعف غذایی را نشان می‌داد‌.
محمودی گفت: براساس اعترافات متهمان امکان تشخیص محل زنده‌گیری پرنده‌ها و قاچاق آن در داخل و خارج کشور و مبادی استفاده شده برای قاچاق وجود نداشت و با توجه به اینکه احتمال تداخل یا دستکاری ژنتیکی در پرنده‌های کشف شده و امکان وجود بیماری در آنها، رهاسازی در زیستگاه‌های طبیعی انجام نشده است‌.
  چه در داخل کشور و چه  از طریق مبادی ورودی کشور میسر نبود ، وبا احتمال اینکه این پرندگان دارای  تداخل ژنتیکی ویا دستکاریهای ژنتیکی و یا منبع بیماری باشند امکان رها سازی این گونه در زیستگاه های طبیعی استان نبود .
او گفت: پس از رایزنی با سازمان مرکزی و با موافقت مدیرکل امور شکارو صید سازمان، این پرنده‌ها  به مرکز قرنطینه و باز پروری حیات وحش پردیسان با هدف انجام آزمایشات لازم و نگهداری در قرنطینه منتقل شدند‌.
به گزارش ایسنا؛ هوبره پرنده بزرگی از تیره درناسانان است که زیستگاه آن از شبه‌جزیره سینا گرفته تا قزاقستان و مغولستان ادامه دارد‌.
هوبره پرنده‌ای نیمه‌مهاجر است که در مناطق سردسیر شمالی‌تر زندگی می‌کند و در فصل زمستان به نقاط گرم شبه‌جزیره عربستان، جنوب ایران، جنوب عراق، بلوچستان و جنوب غرب هند مهاجرت دارند‌.
کارشناس مسئول اداره نظارت بر امور حیات وحش استان فارس نیز در خصوص نحوه انتقال پرندگان گفت: با توجه به حساسیت این پرندگان به تنش‌های حرارتی واسترس آنها  ناشی از زنده گیری و انتقال، با هدف کمترین آسیب برای هر قطعه یک باکس مخصوص تهیه و با بستر مناسب غذایی شب هنگام با استفاده از خودروی مخصوص حمل دارای کولر و تهویه از قطرویه به فرودگاه شیراز حمل و به مقصد فرودگاه مهرآباد منتقل شدند.
احمدرضا تابع بردبار، طمع و سودجویی را عامل اصلی شکار و قاچاق این نوع پرنده دانست‌.
کد مطلب: 92463
برچسب ها: قاچاق
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *