۰
چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۱:۰۷

آتش‌سوزی در جنگلهای گچساران ادامه دارد

نماینده کهگیلویه و بویر احمد در شورای عالی استان ها با بیان اینکه آتش‌سوزی در جنگل‌های گچساران همچنان ادامه دارد، گفت: با مهار حریق یک منطقه، آتش‌سوزی در منطقه دیگری آغاز می‌شود و تاکنون 435 هکتار از جنگل‌های این شهرستان نابود شده است.
نماینده کهگیلویه و بویر احمد در شورای عالی استان ها با بیان اینکه آتش‌سوزی در جنگل‌های گچساران همچنان ادامه دارد، گفت: با مهار حریق یک منطقه، آتش‌سوزی در منطقه دیگری آغاز می‌شود و تاکنون 435 هکتار از جنگل‌های این شهرستان نابود شده است.
به گزارش ایلنا، حبیب‌الله عاملی مقدم با بیان اینکه شهر گچساران از شهرهای جنوبی و گرمسیری استان کهگیلویه و بویراحمد است گفت: این شهر به بام نفتی ایران معروف است و بعد از اهواز بزرگ‌ترین معادن نفت و گاز کشور در شهر گچساران قرار دارد و این در حالی که کمترین امکانات را در حوزه حفاظت از محیط زیست دارد.
وی با اشاره به آتش‌سوزی‌های اخیر در جنگل‌های زاگرس تصریح کرد: چند سالی است که جنگل‌های شهرستان گچساران و استان کهگیلویه و بویراحمد دچار آتش‌سوزی شده و ده‌ها هکتار از این جنگل‌های ارزشمند به خاکستر تبدیل می‌شود. درحالی‌که می‌شود با استخدام نیروی انسانی و یگان حفاظت از محیط‌زیست از خسارت به این سرمایه ملی جلوگیری کرد تا هر ساله شاهد از بین رفتن درختان صدساله بلوط و جانوران وحشی نباشیم.
نماینده استان کهگیلویه و بویراحمد در شورای عالی استان‌ها افزود: متاسفانه انواع گیاهان و حیوانات در این آتش‌سوزی‌ها از بین می‌روند که بسیار دردناک و زیان‌بار است. حیواناتی مانند لاک‌پشت، مار، سنجاب، کفتار، روباه و ... زنده در آتش می‌سوزند و ما کاری انجام نمی‌دهیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه ایران در منطقه گرم و خشک قرار دارد، جنگل‌های زاگرس پس از شمال کشور رتبه دوم را از نظر وسعت در کشور دارند و حدود 20 درصد از جنگل‌های زاگرس در استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد. با وجود این وسعت از جنگل در استان کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان گچساران جمعاً 160 نفر در محیط‌زیست در استان فعالیت دارند که از این 160 نفر تنها 86 نفر محیط‌بان است و سهم شهر گچساران از این تعداد نیرو که درگیر بزرگ‌ترین آتش‌سوزی در کشور است، تنها 15 نفر است. این در حالی است که این شهرستان دارای 3 منطقه حفاظت‌شده کوه خامی، کوه دیل و کوه سرخ است.
عاملی مقدم هم‌چنین در خصوص اعتبارات محیط‌زیست استان نیز گفت: متأسفانه کل اعتبارات محیط‌زیست استان در سال 3.7 میلیارد تومان است؛ و از این مبلغ نیز 1 میلیارد تومان سهم شهر گچساران است که تنها 300 میلیون تومان تخصیص یافته است.
نماینده استان کهگیلویه و بویراحمد در شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: باوجوداینکه تمام آتش‌سوزی‌های استان در شهرستان گچساران رخ داده است اما این محیط‌زیست این شهرستان تنها 25 نفر نیرو دارد که 2 نفر از آن‌ها نیز مشاور هستند.
وی بابیان اینکه تقریباً در آتش‌سوزی‌های اخیر 435 هکتار از جنگل‌ها از بین رفت ادامه داد: این در حالی است که گچساران ضعیف‌ترین امکانات در حوزه حفاظت از محیط‌زیست را دارد. برای مثال این شهرستان تنها 5 دستگاه دمنده برای خاموش کردن آتش دارد که نسبت به وسعت آتش‌سوزی اصلاً به چشم نمی‌آید. همچنین ابتدایی‌ترین وسایل مانند لباس آتش‌نشانی را ندارد و حتی توان این را ندارد که برای کسانی که برای مهار آتش تلاش می‌کنند غذا و خوراک تهیه کند.
عاملی مقدم با اشاره به اینکه مسئولان کشوری باید چاره ای اساسی برای جلوگیری از تکرار آتش‌سوزی در جنگل‌های زاگرس کنند، افزود: پیشنهاد ما این است که برای فصل گرم که خطر آتش‌سوزی بالا است حفاظت از محیط‌زیست را به پیمانکاران خصوصی واگذار کنند تا به توانند به‌صورت جدی مراقب جنگل‌ها باشند؛ و از سوی دیگر برای 5 یا 6 ماه گرم سال چند بالگرد آتش‌نشان در استان مستقر کنند تا بدون تشریفات اداری هر چه سریع‌تر نسبت به مهار آتش اقدام شود.
وی ضمن ابراز تأسف از عملکرد ضعیف مسئولان کشوری گفت: در این حادثه تنها نیروهای مردمی پای‌کار بودند که باید تشکر ویژه از آنها شود.
وی با بیان اینکه هنوز آتش‌سوزی به‌صورت کامل مهار نشده است، بیان کرد: آتش‌سوزی در جنگل‌های شهرستان گچساران هنوز ادامه دارد و با مهار یک‌خطه در منطقه دیگری آتش‌سوزی آغاز می‌شود. متاسفانه واکنش به مهار آتش‌سوزی بسیار کند است و بعد از دو یا سه روز و پس از نابودی چند هکتار جنگل کمک‌ها تازه می‌رسد درحالی‌که اقدام اولیه می‌تواند از این فاجعه جلوگیری کند.
کد مطلب: 131267
برچسب ها: آتش سوزی جنگل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *