۰
دوشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۸:۰۵
شهردار رشت عنوان کرد

بهره برداری از تصفیه خانه سراوان، بزودی

شهردار رشت، تصفیه خانه شیرابه سراوان را یکی از پیشرفته ترین تصفیه خانه های شیرابه کل کشور دانست و گفت: اکنون این پروژه ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با توجه به نظر پیمانکار تا ۲۵ روز آینده به بهره برداری می رسد.
بهره برداری از تصفیه خانه سراوان، بزودی
شهردار رشت، تصفیه خانه شیرابه سراوان را یکی از پیشرفته ترین تصفیه خانه های شیرابه کل کشور دانست و گفت: اکنون این پروژه ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با توجه به نظر پیمانکار تا ۲۵ روز آینده به بهره برداری می رسد.
ناصر حاج محمدی عصر امروز در نشست با مدیران خبرگزاری های استان گیلان در سالن جلسات شهرداری رشت با بیان اینکه زباله های شهر رشت بیش از ۳۰ سال در منطقه سراوان جمع آوری شده است، اظهار کرد: سراوان یکی از بزرگترین مراکز دفن زباله در بین شهرهای ایران است.
وی مسئله پسماند را یکی از کارهای بر زمین مانده شهر رشت دانست و افزود: زمانی که به عنوان شهردار رشت منصوب شدم پروژه تصفیه خانه شیرابه سراوان تنها یک زمین مسطح بود، اما اکنون ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با توجه به نظر پیمانکار تا ۲۵ روز آینده به بهره برداری می رسد.
شهردار رشت، با بیان اینکه شیرابه سراوان بعد از تصفیه به صورت آب تمیز وارد رودخانه می شود، تصریح کرد: قرارداد این پروژه در سال ۹۵ به مبلغ ۷.۸ میلیارد تومان منعقد شده بود، اما زمین پروژه به واسطه رانش زباله های دپو شده به زیر رفته و زمین دیگری انتخاب شده بود. در حال حاضر احداث ساختمان و فونداسیون و سوله و خرید و نصب تجهیزات و کوره انجام شده است.

تصفیه خانه شیرابه سراوان یکی از پیشرفته ترین تصفیه خانه های شیرابه کشور
حاج محمدی، تصفیه خانه شیرابه سراوان را یکی از پیشرفته ترین تصفیه خانه های شیرابه کل کشور دانست و خاطرنشان کرد: هیچکدام از شهرداری های ایران چنین تصفیه خانه ای ندارند.
وی ارتفاع دپوی زباله در سراوان را حدود ۷۵ متر از سطح زمین دانست و یادآور شد: روزانه ۶۰۰ تا ۸۰۰ تن زباله شهر رشت وارد سراوان می شود. در این راستا یک دیوار حایل سنگی به عرض هفت متر و ارتفاع پنج متر ایجاد کردیم تا از رانش کوه زباله به داخل تصفیه خانه جلوگیری شود.
شهردار رشت، افزایش قیمت بنزین در آبان ماه ۹۸ را موجب کاهش درآمد و افزایش هزینه شهرداری دانست و اضافه کرد: در بهمن ماه سال گذشته به مدت پنج روز با چالش برف مواجه بودیم و پرسنل شهرداری شبانه روزی در حال تلاش بودند. در روزهای پایانی سال نیز استان گیلان به عنوان یکی از اولین مناطق گرفتار کرونا شد.
وی با بیان اینکه شهرداری رشت از دوم اسفند عملیات ضد عفونی معابر و خیابان ها را آغاز کرده و همچنان ادامه دارد، گفت: روزانه ۱۰۰ هزار لیتر آب ژاول برای ضد عفونی شهر استفاده کردیم.
حاج محمدی، مشکلات شهردار و شهرداری را زیبنده شهر رشت ندانست و عنوان کرد: همزمان با تصدی این سمت حقوق معوقه پنج ماهه پرسنل را پرداخت کردم و طی این مدت نیروی انسانی جدید وارد شهرداری نشده است، زیرا هم اکنون بیش از ۴۰۰۰ پرسنل داریم که بیش از نیاز است.
شهردار رشت، با اشاره به پروژه های منطقه لاکان، تصریح کرد: یکی از مهمترین پروژه های تعریف شده در منطقه لاکان رشت زباله سوز است که قرارداد آن سال ۹۲ منعقد شده و تا سال ۹۷ مشکل زمین داشت. همزمان با پروژه زباله سوز ۶۰۰ تنی لاکان، دو پروژه زباله سوز ۴۰۰ تنی ساری و ۲۰۰ تنی نوشهر آغاز شد و اکنون در مرحله بهره برداری قرار دارند.

به دنبال افزایش ظرفیت کود آلی در کارخانه کود آلی لاکان هستیم
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی زباله سوز لاکان آغاز شده است، گفت: به دنبال افزایش ظرفیت کود آلی در کارخانه کود آلی لاکان هستیم و لذا پروژه احداث دو سوله ۶۰۰۰ مترمربعی را سال ۹۶ به مبلغ ۱۱ میلیارد تومان تعریف کردیم. خردادماه سال گذشته عملیات پی کنی سوله ها آغاز و در حال حاضر ساخت اسکلت یکی از سوله ها تمام شده است. سوله دوم نیز پیشرفت ۲۲ درصدی دارد.
حاج محمدی، ظرفیت اسمی خط یک و دو کارخانه کود آلی لاکان را ۵۰۰ تن دانست و متذکر شد: طی ۲۴ سال گذشته خط دو تعطیل و خط یک اورهال نشده بود لذا خط یک را بهسازی کردیم و با ظرفیت ۳۰۰ تن در حال اجراست. مناقصه خط دو نیز آغاز شده و دولت برای بهسازی آن پنج میلیارد تومان اعتبار گذاشته است.
وی از راه اندازی خط سه و چهار این کارخانه با ظرفیت اسمی ۵۰۰ تن خبر داد و اظهار کرد: با عملیاتی شدن خط سه و چهار می توانیم ۱۰۰۰ تن از زباله شهر رشت را در افق ۱۰ ساله دریافت کنیم. اگر ۷۰ درصد زباله رشت تر و ۳۰ درصد آن را خشک در نظر بگیریم. در واقع این ۷۰ درصد جداسازی و برای تولید کمپوست به کارخانه کود آلی می رود. زباله خشک نیز به دو قسمت قابل بازیافت و قابل سوزاندن و فشرده سازی(RDF) تبدیل می شود. با راه اندازی این چهار خط حدود ۴۰ درصد وزنی زباله های شهر رشت تبدیل به کمپوست خواهد شد.
شهردار رشت، با بیان اینکه کمپوست به وسیله دستگاه ویندرو طی هشت هفته هوادهی می شود، گفت: در حال حاضر یک دستگاه ویندرو داریم و تقاضای خرید یک دستگاه دیگر کردیم.
حاج محمدی، زباله های بازیافتی را دارای ارزش بسیار بالا دانست و خاطرنشان کرد: از ۱۰۰۰ تن زباله ورودی به کارخانه کود آلی ۴۰۰ تن تبدیل به کود شده و ۱۰۰ تن از ۶۰۰ تن باقی مانده بازیافت و ۵۰۰ تن دیگر فشرده سازی و به عنوان سوخت زباله سوز مصرف می شود. زباله های فشرده شده شیرابه تولید نمی کنند.
وی اجرای فیبر نوری را یکی از پروژه های مهم سرمایه گذاری شهرداری طی سال ۹۸ دانست و بیان کرد: فیبر نوری به هوشمندسازی تقاطع و افزودن دوربین های نظارتی و ثبت تخلف در سطح شهر کمک می کند و یکی از زیرساخت های شهر الکترونیک است که با کمک سازمان سرمایه گذاری انجام شده است.
شهردار رشت، پارک آبی گیل لند را یکی از بزرگترین پروژه های سرمایه گذاری این شهر دانست و اضافه کرد: حجم سرمایه گذاری آورده این پروژه که در ورودی رشت از طرف تهران قرار دارد، ۱۸۹۰ میلیارد تومان جهت طراحی، مهندسی، ساخت و تجهیز است. آورده شهرداری نیز ۲۱۰ میلیارد تومان است.
حاج محمدی، گیل لند را شامل پارک آبی، استخر شنا، سالن های ورزشی، کافی شاپ، رستوران، سینما، گالری هنری، هتل چهار ستاره، پارکینگ، سالن همایش، شهر بازی، فودکورت و فضای تجاری دانست و متذکر شد: ۵۰ درصد پروژه شامل پارک آبی، پارکینگ و فضای تجاری تا سال ۱۴۰۰ عملیاتی می شود و سال ۱۴۰۱ شاهد بهره برداری از این مجموعه ۳۲ هزار مترمربعی خواهیم بود.
وی آب بندان عینک و رینگ ۹۰ متری رشت را از دیگر پروژه های سرمایه گذاری دانست و عنوان کرد: شهرداری رشت به واسطه پروژه های نیمه کاره خود یک بدهی سنگین ۸۰۰ میلیارد تومانی دارد؛ البته به دنبال وصول مطالبات از محل تبصره «و» قانون بودجه ۹۸ هستیم که تاکنون حدود ۲۹۱ میلیارد تومان آن احصا شده است.
شهردار رشت، با تاکید بر لزوم به حداقل رساندن ساخت و سازهای غیرمجاز در شهر، گفت: بخش عظیمی از شهر رشت را املاک نسقی تشکیل می دهد و اصول ساخت و ساز در املاک نسقی رعایت نمی شود لذا از ابتدای سال سختگیری در حوزه ساخت و سازها را افزایش دادیم.
 
کد مطلب: 129634
برچسب ها: رشت
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *