زیرا رانندگی با سرعت بالا با کوچک ترین لرزش نه تنها ناراحت کننده است بلکه به شدت خطرناک نیز می باشد. دلایل زیادی برای لرزش خودرو وجود دارد که هر یک از آنها می تواند منجر به از دست دادن کنترل خودرو ، سر خوردن یا سایر موارد اضطراری شود . با توجه به اینکه بی توجهی به لرزش خودرو ممکن است منجر به تعمیرات پرهزینه شود بنابراین باید در کوتاه ترین زمان ممکن آنها را رفع نمود.
رایج ترین دلایل لرزش داشتن خودرو هنگام حرکت مشکلات مربوط به لاستیک است. عدم تعادل لاستیک ، کم باد بودن لاستیک ها و سایش نا هموار لاستیک ها به دلیل دست انداز های مختلف در جاده باعث تغییر شکل لاستیک و جدا شدن آج های داخلی آن از بدنه و فرسودگی یا ترک داشتن لاستیک ها می باشد.
پس از بررسی لاستیک ها به چرخ های خودرو توجه کنید. زیرا لرزش داشتن خودرو در حین حرکت می تواند ناشی از موارد زیر باشد:
عدم تعادل چرخ ها خودرو ممکن است با افتادن خودرو در چاله های خیابانی ایجاد شود. در این صورت خودرو در حین حرکت دچار لرزش می شود .
همچنین چاله های عمیق و سایر مشکلات جاده ای ممکن است باعث فرو رفتن یا خم شدن چرخ ها و آسیب به آنها شود که این مسئله باعث لرزش بیش از حد خودرو می شود . برای تشخیص صحیح لازم است از یک دستگاه بالانس استفاده شود که به تشخیص اینکه آیا چرخ قابل تعمیر است یا نیاز به تعویض دارد کمک می کند.
در صورتی که در حین رانندگی لرزش فرمان را احساس کردید به احتمال زیاد بلبرینگ های چرخ های شما فرسوده شده یا آسیب دیده اند. اگرچه بلبرینگ چرخ ها برای مدت زمان طولانی دوام می آورند اما رانندگی خارج از شهر ، مسافت پیموده شده زیاد یا سبک رانندگی خشن می تواند آنها را فرسوده کند.
اگر لرزش خودرو در هنگام حرکت مربوط به مشکل چرخ یا لاستیک ها نیست بهتر است ترمز های خود را بررسی کنید. بدین منظور کافی است به موارد زیر توجه ویژهای داشته باشید:
اگر دیسک ترمز دارای ضخامت های متفاوت ، فرسودگی بیش از حد یا غیر عادی باشند می توانند باعث لرزش خودرو هنگام ترمز گیری شوند. این احتمال وجود دارد که با فشار دادن ترمز لرزش پدال را نیز احساس کنید در این حالت ممکن است دیسک ترمز به دلیل سایش شدید تغییر شکل داده باشد.
کالیپرهای ترمز می توانند علت لرزش داشتن خودرو باشند . هنگامی که این اتفاق می افتد لرزش فرمان هنگام رانندگی با سرعت بیش از ۷۰ کیلومتر در ساعت قابل توجه خواهد بود و بوی سوختگی از هنگام ترمز به مشام می رسد.
در صورتی که مشکل مربوط به درام ترمز باشد هنگامی که پدال ترمز را فشار می دهید می توانید لرزش اضافی را احساس کنید همچنین صدای غیر عادی از آن به گوش می رسد.
قسمت بعدی که باید هنگام لرزش داشتن خودرو در حین حرکت بررسی شود سیستم فرمان است.
با گذشت زمان و قطعات فرمان فرسوده می شوند .اگر هنگام رانندگی در یک خط مستقیم لرزش وجود ندارد اما هنگام ورود به یک پیچ لرزش خودرو شروع می شود نشان مشکل در میله اتصال است اما اگر هنگام رانندگی در یک خط مستقیم لرزش وجود داشته باشد باید اتصالات توپی بررسی شود.
سیستم تعلیق به سیستم فرمان متصل است بنابراین منطقی است که برای یافتن علت لرزش داشتن خودرو هنگام حرکت آن را نیز بررسی کنید . علل احتمالی لرزش عبارتند از:
رانندگی در جاده های ناهموار و چاله چوله های فراوان میتواند باعث ناهماهنگی سیستم تعلیق خودرو شود یکی از علائم مشکلات آن لرزش هایی است که با سرعت مختلف احساس می شود.
اگر متوجه شدید که خودروی شما در سرعت های خاصی می لرزد به احتمال زیاد این لرزش ها ناشی از شل شدن اجزای سیستم تعلیق یا یاتاقانها است. بنابراین باید مطمئن شوید که تمام اجزای سیستم تعلیق به درستی متصل شده اند.
مانند اتصالات توپی ، بازوی کنترلی میتواند در سرعت بالا باعث لرزش خودرو شوند . در این حالت لرزش ها هشداری برای بررسی سیستم تعلیق است و حتماً باید قطعات فرسوده تعویض شوند.
گاهی اوقات در بازرسی خودرو برای یافتن علت لرزش داشتن خودرو در حین حرکت از بین رفتن یکی از بالش های محفظه موتور تشخیص داده میشود که باید تعویض شود. علاوه بر این ، در صورتی که ارتعاشات ناشی از موتور باشد نصب صحیح تسمه تایم ، بالانس با کیفیت میل لنگ و جایگزینی عناصر فرسوده CPG توصیه می شود.
برای عیب یابی و تعمیرات کلی خودروهای رنو در تهران ، می توانید با تعمیرگاه رنواتوماتیک تماس بگیرید 09198833088
تعمیرگاه تندر 90 غرب تهران ، تعمیرگاه رنو غرب تهران ، تعمیرگاه ساندرو غرب تهران از خدمات رنواتوماتیک است .