۰
سه شنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۹:۵۹
ادامه جنگ علیه غزه،

آیا نتانیاهو زمان می خرد؟

جنگی که هم اکنون میان رژیم صهیونیستی و مقاومت و مردم فلسطین در جریان است، به دلایل مختلف، متفاوت از درگیری های گذشته میان صهیونیست ها و فلسطینیان هم به لحاظ نظامی و هم به لحاظ رفتار بازیگردان های آن است و به نظر می رسد دلایل آغاز و پایداری آن نیز متفاوت از گذشته باشد.
آیا نتانیاهو زمان می خرد؟
جنگی که هم اکنون میان رژیم صهیونیستی و مقاومت و مردم فلسطین در جریان است، به دلایل مختلف، متفاوت از درگیری های گذشته میان صهیونیست ها و فلسطینیان هم به لحاظ نظامی و هم به لحاظ رفتار بازیگردان های آن است و به نظر می رسد دلایل آغاز و پایداری آن نیز متفاوت از گذشته باشد.
دور جدید درگیری‌های رژیم صهیونیستی و فلسطینیان در جریان دعوای مالکیت چندین خانه در محله فلسطینی‌نشین "شیخ جراح" در شرق بیت‌المقدس آغاز شد که در آخرین جمعه ماه رمضان به درگیری‌ های گسترده و زخمی شدن بیش از یکهزار فلسطینی منجر شد. درگیری زمانی شدت یافت که صهیونیست ها با یورش به مسجدالاقصی مانع حضور فلسطینیان و نمازگزاران در این مسجد شدند. انها بدون توجه به مقدس بودن این مسجد اقدام به ضرب و جرح فلسطینیان کردند. این اقدام با حملات هوایی اسرائیل علیه مردم غزه ادامه یافت تا جنبش آزادی بخش فلسطین/حماس/روز دوشنبه ۲۰ اردیبهشت برای خروج نظامیان اسرائیلی از مسجدالاقصی و پایان دادن به حملات دیگر ضرب‌الاجل داد و با به سر رسیدن این مهلت، حملات موشکی خود به اسرائیل را با شلیک هفت فروند راکت به سرزمین های اشغالی و اطراف مسجدالاقصی آغاز کرد.
رژیم صهیونیستی  اقدام حماس را "عبور از خطوط قرمز" نامید و بمباران زیرساخت‌های وابسته به حماس و جهاد اسلامی در غزه و در سطحی وسیعتر مناطق مسکونی این منطقه را آغاز و تشدید کرد که همچنان ادامه دارد. بر اثر این حملات تاکنون بیش از ۲۱۰ نفر فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک بودند، به شهادت رسیدند و صدها نفر نیز مجروح شدند.
هر چند برخی کشورها از جمله آمریکا به ظاهر تلاش‌های دیپلماتیکی را برای پایان دادن به موج جدید خشونت‌ها آغاز کردند اما به دلیل بی توجهی رژیم صهیونیستی هیچ پیشرفتی در این زمینه حاصل نشده است. از جمله این تلاش ها ورود هادی عمرو، فرستاده ویژه آمریکا به سرزمین های اشغالی بود که با ورود وی این درگیری ها تشدید شد. معاون وزیر خارجه آمریکا در امور اسرائیل و فلسطینیان که روز جمعه وارد سرزمین های اشغالی شد، در بیت المقدس با مقام‌های صهیونیستی دیدار و گفت‌وگو کرد.
روز شنبه ۲۵ اردیبهشت همچنین مصادف با هفتاد و سومین سالروز تشکیل اسرائیل است. فلسطینیان این روز را "روز نکبت" (یوم‌النکبه) می‌دانند. ساکنان کرانه باختری به مناسبت فرا رسیدن این روز علیه جنایات رژیم صهیونیستی تظاهرات کردند. 
پس از آغاز درگیری ها و به خصوص عزم جوانان فلسطینی که بر خلاف رویه بزرگان خود و بدون ترس و دلهره به مقابله با رژیم صهیونیستی پرداختند، روند جنگ و توان نظامی حماس از سوی کارشناسان، ناظران و تحلیل گران مورد بررسی بیشتر قرار گرفت. میزگردها، نشست ها و تحلیل های متعدد و گاه با تعجب جملگی بر محوریت توان موشکی فلسطینیان معطوف شد. موضوع مقابله به مثل فلسطینیان و ایجاد رعب و وحشت در میان صهیونیست ها تا به حدی مورد توجه صاحب نظران قرار گرفت که کمتر کسی به فکر سایر مسایل این جنگ افتاد.
از جمله مسایلی که در روزهای اخیر نیز زیاد در مورد آن بحث و تبادل نظر صورت گرفت، موضوع چگونگی خلاص شدن اسرائیل از جنگ است که به نظر می رسد چند روز پیش که قرار شد مصر و چند کشور عربی و غربی دیگر برای میانجیگری تلاش هایی را آغاز کردند، به فرجام برسد، اما در کمال تعجب تاکنون آتش جنگ نه تنها فروکش نکرده، بلکه بنیامین نتانیاهو شب گذشته از ادامه حملات علیه غزه خبر داده و بر این نکته که تا آخر به اقدامات جنگی خود علیه مردم غزه ادامه خواهد داد، تاکید کرده است.
نتانیاهو در حالی قاطعانه از پیروزی و ادامه جنگ دم می زند که نظامیانش این نظر را ندارند و برعکس معتقدند که اسرائیل قادر به تحمل ضربات سخت موشک های حماس نیست.
از جمله این نظامیان "اسحاق بریک" ژنرال احتیاط ارتش رژیم صهیونیستی است که معتقد است اوضاع امنیتی اسرائیل شکننده است و این رژیم توان دفاع از جبهه داخلی در جنگ آتی را ندارد.
بریک با بیان این که ۱۵ سال از جنگ دوم لبنان (جنگ ۳۳ روزه) گذشته است و سیستم های امنیتی - نظامی از آن زمان پیشرفته تر شده اند و قواعد درگیری در منطقه تغییر یافته، تاکید می کند که طرف های مقابل جنگ این موضوع را به خوبی درک کرده اند و به همین علت منتظر وارد کردن ضربات مهلک به اسرائیل با ۲۰۰ هزار موشکی است که در انبارهای خود دارد.
این ژنرال صهیونیست اذعان کرد که، تهدید فقط در آمار و ارقام نیست بلکه توسعه و پیشرفت در میزان دقت موشکهاست که به سلاحی کشنده تبدیل شده است و با توجه به امکاناتی از قبیل رایانه های ارزان و تکنولوژی جی پی اس می توان موشک دقیق و ابتدایی را به منطقه با مساحت ۱۰ هزار مترمربع شلیک کرد و هنگامی که این هدف در مرکز شهر باشد، تلفات و خسارات سنگین خواهد بود و هنگامی که از موشک سنگین و نقطه زن صحبت به میان آورده شود بهتر است که به جزییات آنچه رخ خواهد داد(میزان تلفات و خسارات) نپردازیم.
اما مهمترین موضوع که بریک آن را طرح می کند این است که در ادامه می پرسد، در چنین شرایطی ارتش اسرائیل در برابر این تهدیدات چه دفاعی دارد؟ پاسخ این است؛ دفاع بسیار اندک و در زمان امتحان به سادگی می توان گفت که هیچ!
نکته مهم این است که اگر مقامات نظامی و حتی امنیتی اسرائیل به این موضوع واقفند که جنگ علیه غزه دیگر مانند گذشته نیست و حتی امکان شکست سنگین برای رژیم صهیونیستی وجود دارد، پس دلیل اصرار بر ادامه آن به رغم تمام خسارتها چیست و چرا به خصوص نتانیاهو بر تداوم جنگ تا بدین حد پافشاری می کند.
شاید پاسخ فقط یک کلمه باشد و آن هم « ترس » است!
اگر این موضوع صحت داشته باشد بنابراین باید پرسیده شود که نتانیاهو ۷۱ ساله از چه چیزی می ترسد و به چه علت مایل به خریدن زمان است؟
اگر به سابقه ای که در ابتدای این نوشته بیان شد به دقت نگاه شود متوجه خواهیم شد که اقدام تحریک آمیز "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای اخراج فلسطینیان از خانه و کاشانه خود منجر به جنگ فعلی در فلسطین شده و او در واقع آتش بیار معرکه بوده است. این جمله درست است ، زیرا نتانیاهو در آن روز با مشکلاتی روبه رو بود که باید راه برون رفتی را به سرعت برای رفع آن پیدا می کرد و جنگ تنها راه حل برای صهیونیست هایی است که مانند نتانیاهو در گرفتاری بسر می بردند و اساسا راه حل آن را نیز تنها در تنش زایی می دیدند.
همانطور که کما بیش همگان می دانند نخست وزیر اسرائیل از سوی دادگاه های داخلی این رژیم متهم به اختلاس و سوء استفاده از قدرت در طول ۱۲ سالی است ( از فروردین ۱۳۸۸ تا کنون) که وی در مسند قدرت قرار دارد .
کد مطلب: 150524
برچسب ها: نتانیاهو
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *