۰
يکشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۰۲

علت آمار بالای مرگ و میر کرونا در ایران چیست؟

آمار مرگ و میر کرونا در روزهای اخیر بالاست و حالا محدودیت های جدید در کشور وضع شده است.
علت آمار بالای مرگ و میر کرونا در ایران چیست؟
آمار مرگ و میر کرونا در روزهای اخیر بالاست و حالا محدودیت های جدید در کشور وضع شده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،کرونا به شدت در حال تاخت و تاز است و خودنمایی می‌کند، هفته گذشته کرونا روی دور رکوردشکنی بود و در نهایت رکورد جدیدی در آمار مرگ و میر کرونایی‌ها ثبت شد و وارد کانال ۴۰۰ نفر فوتی در روز شدیم، این ویروس مرگبار حالا تمام کشور را آلوده کرده است، هیچ منطقه سفیدی نداریم.
وضعیت کرونا در کشور را باید از روی مرگ‌های کرونایی و آمار بیماران بدحال متوجه شد و باید توجه داشت که یکی از علل افزایش بیماران کرونایی افزایش تعداد تست هاست، متاسفانه تعداد بیماران بدحال کرونایی نگران کننده است، بر اساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته ۷ هزار و ۸۲۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و از این تعداد ۲ هزار و ۴۱۷ نفر بستری شدند.
۵ هزار و ۱۸۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و روند افزایشی بیماران بستری در بخش‌های مراقبت ویژه خبر از روند صعودی مرگ و میر‌های کرونا دارد، متاسفانه ۱۰ تا ۱۸ درصد بیماران کرونایی که بستری می‌شوند، ۵۰ درصد بیماران در ICU و ۹۰ درصد کسانی که در ICU لوله گذاری شده اند فوت می‌کنند.
حالا ایرانیان سخت‌ترین وسیاه‌ترین روز‌های کرونایی خود را سپری می‌کنند و آمار مرگ ومیر کرونا در ایران بالاست.
استان‌های رکوددار فوتی کرونا در ایران
ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، بیان کرد: در هفته گذشته به ازای هر صد هزار نفر از هموطنانمان؛ ۲۱ نفر مبتلا شده‌اند که در ابتلاء استان سمنان و لرستان؛ رتبه اول و دوم را دارند.
وی گفت: به ازای یک میلیون نفر نیز در هفته گذشته ۳۶ نفر فوت کرده‌اند. در استان‌های ایلام، کردستان، همدان، مرکزی، آذربایجان شرقی، کرمان، آذربایجان غربی و خراسان رضوی؛ میزان ابتلاء و مرگ و میر بسیار بالاست.
معاون کل وزارت بهداشت، افزود: بیشترین تعداد مرگ و میر استانی در یک روز مربوط به آذربایجان غربی است.
رتبه ۲۵ ایران در مرگ و میر کرونا در جهان
احسان مصطفوی رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و باز پدید انستیتو پاستور ایران گفت: فرد آلوده به کرونا اگر نکات بهداشتی را رعایت نکند ۵۰ تا ۶۰ درصد احتمال دارد که کرونا را به یکی از اعضای خانواده منتقل خواهد کرد.
وی افزود: توصیه می‌کنیم هر فردی که مشکوک به کرونا است، قرنطینه را رعایت کند و اعضای خانواده اش نیز از ماسک استفاده کنند.
مصطفوی گفت: مقایسه مقطعی تعداد مرگ و میر با دیگر کشور‌ها نادرست است، زیرا یک ماه است کشور ما درگیر موج جدید کرونا شده و در روز‌های اخیر تعداد مرگ و میر ما در مقایسه با دیگر کشور‌ها بالاست، اما آنچه در ایران در یک ماهه اخیر اتفاق افتاده، در کشور‌های اروپایی تازه آغاز شده است. از ابتدای شروع کرونا، ایران در میزان مرگ و میر رتبه ۲۵ دنیا را دارد.
آمار فوتی‌های کرونا سه برابر عدد اعلامی است
محمدرضا ظفرقندی درباره آمار فوتی‌های کرونا بیان کرد: رئیس سازمان نظام پزشکی سازمان نظام پزشکی با بررسی‌های میدانی، در بیمارستان‌ها و محل‌های دفن افراد مبتلا به کرونا، عددی حداقل سه برابر آمار اعلامی را در زمینه مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ کسب کرده است؛ بنابراین این موضوع به توجهی بسیار جدی نیاز دارد.
ظفرقندی ادامه داد: میزان مرگ و میر بیمارستانی ما در حوزه بیماری کرونا، حدود ۱۵ درصد است و این عدد بسیار بالاست. بر این اساس ۱۵ درصد از بیماران مبتلا به کرونایی که به بیمارستان آمده و بستری می‌شوند، فوت می‌کنند. در حالی که این عدد در کشور‌های دیگر به طور متوسط پنج درصد است.
رئیس سازمان نظام پزشکی بیان کرد: کشور‌هایی هم هستند که میزان مرگ ومیر در مبتلایان بستری‌شان بین دو تا سه درصد است؛ بنابراین ما اولا جزو پنج کشور اول در حوزه مرگ و میر بیماران مبتلا به کرونا هستیم، دوما مرگ‌ومیر بیمارستانی‌مان ۱۵ درصد است و سوما ۴۰ تا ۵۰ درصد از مرگ و میر بیمارستانی‌مان قبل از رسیدن به آی‌سی‌یو است؛ یعنی بیمار یا در اورژانس فوت می‌کند و یا در بخش‌های کووید.
چرا آمار فوتی‌های کرونا بالاست؟
وی با بیان اینکه در حال حاضر تقریبا تمام بیمارستان‌های ما دارای بخش‌های کووید-۱۹ هستند که این بخش‌ها تقریبا ۵۰ درصد فضای بیمارستانی را به خود اختصاص داده است، گفت: دلیل اول بالا بودن مرگ و میر بیمارستانی ما این است که بیماران ما در شرایط بدحال‌تر و با تشخیص دیررس‌تر به بیمارستان ارجاع و بستری می‌شوند. اساس اقدامات برای کرونا، این است که بیمار را زود تشخیص داده و به سرعت درمان کنیم.
مسعود یونسیان استاد دانشکده بهداشت و عضو کمیته اپیدمیولوژی کووید-۱۹ دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با اشاره به وضعیت کرونا در ایران و مقایسه با وضعیت جهانی اظهار کرد: از حدود بیش از ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار بیمار کرونایی در دنیا، کمتر از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر یا حدود ۲.۶ درصد از مبتلایان جان باخته اند در حالیکه در کشور ما از ۶۱۲ هزار مبتلا حدود ۲۳ هزار نفر یا ۵.۷ درصد فوت کرده اند.
وی افزود: این اختلاف می‌تواند ۲ علت داشته باشد، یکی اینکه به دلایل مختلف مثلا عدم دسترسی به دارو یا تجهیزات لازم، به بیماران به خوبی رسیدگی نمی‌کنیم. در عمل به نظر نمی‌رسد این موضوع دلیل اصلی اختلاف آمار‌های کشندگی بیماری در کشور ما و جهان باشد و همه اختلاف را توجیه کند. در حقیقت، علت اصلی بالا بودن میزان فوتی در کشور ما این است که ما عمدتا بیماران بسیار بدحال را شناسایی یا بستری و درمان می‌کنیم.
کرونا اولویت جدی مردم و حتی مسئولان کشور نیست
عضو کمیته اپیدمیولوژی کووید-۱۹ دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: به نظر می‌رسد کرونا اولویت جدی مردم و حتی بسیاری از مسئولان کشور نیست و با ضعف مدیریت متمرکز بیماری کرونا مواجه هستیم.
این اپیدمیولوژیست ضمن انتقاد از نحوه برخورد با متخلفان بهداشتی تصریح کرد: متاسفانه مجازات‌ها برای متخلفان بهداشتی به درستی اعمال نمی‌شود و شاهد شکست شیوه نامه‌های بهداشتی به دست افراد یا سازمان‌های بسیاری هستیم و حتی تجمعات برگزار می‌شود.شاید یکی از دلایل عدم توفیق در رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی عدم حمایت از اقشاری است که از آن‌ها انتظار رعایت دستورالعمل‌ها و شیوه نامه‌ها را داریم. باید منابع لازم برای حمایت‌های حداقلی از افراد و موسساتی که فعالیت شان را محدود می‌کنیم داشته باشیم تا انتظار رعایت شیوه نامه‌ها از آن‌ها را داشته باشیم.
اعمال محدودیت‌های شدید کرونایی در ۸۹ شهرستان و ۲۵ مرکز استان
علیرضا رییسی سخنگوی ستاد ملی کرونا از محدودیت‌های جدید کرونایی ۱۰ روزه در ۲۵ مرکز استان جدید خبر داد و گفت: محدودیت‌های گروه‌های شغلی ۳ و ۴ در مراکز استان‌هایی شامل تهران، البرز، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، فارس، خوزستان، کردستان، اصفهان، قم، مرکزی، اردبیل، کرمانشاه، بوشهر، هرمزگان، یزد، لرستان، ایلام، چهارمحال، همدان، زنجان، سمنان و کرمان اعمال می‌شود.
رییسی بیان کرد: همچنین بر اساس تصمیمات اتخاذ شده در جلسه امروز، ۴۶ شهرستان جدید نیز به مدت یک هفته شامل محدودیت‌های گروه شغلی ۲، سه و چهار شدند و این محدودیت‌ها با توجه به شرایط استان‌ها قابل تمدید است. در مجموع ۸۹ شهرستان فعلا دچار محدودیت در رده‌های شغلی دو، سه و چهار هستند.
محدودیت‌های کرونایی تا چه اندازه موثر هستند؟
یونسیان گفت: به نظر می‌رسد با توجه به گسترده بودن بیماری چاره دیگری جز اعمال محدودیت‌ها نداریم و اینکه محدودیت‌ها به صورت دسته بندی مشاغل در دولت انجام شده است و با توجه به شدت انتشار گروه‌های مختلف شغلی مشمول محدودیت شده اند.
عضو کمیته اپیدمیولوژی کووید-۱۹ دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: اعمال محدودیت‌ها تنها علاج است البته اگر بیماری کمی کنترل شود می‌توان محدودیت‌ها را هدفمندتر کرد و به سمت محدودیت‌هایی رفت که از آن به عنوان وقایع تشدید کننده در دنیا یاد می‌شود.
یونسیان بیان کرد: باید توجه داشت که چقدر اعمال محدودیت موثر است، اما باید دید که چقدر این محدودیت‌ها عملیاتی می‌شود و اگر کسانی از اجرای آن عدول کردند می‌توان افراد را شناسایی و با آن‌ها برخورد کرد، اما باید توجه داشت اگر قانونی وضع کردیم که بیش از ۵ درصد افراد از آن عدول کنند می‌توان با ۵ درصد برخورد کرد، اما اگر ۵۰ درصد از اجرای قانون برخورد کنند نمی‌توان قانون را اجرایی و با متخلفان برخورد کرد.
چرا محدودیت های کرونایی اجرایی نمی شوند؟
عضو کمیته اپیدمیولوژی کووید-۱۹ دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: نکته دوم این است که وقتی محدودیت شغلی اعمال می‌کنیم باید شرایط اعمال مقررات را هم فراهم کنیم و در کشور‌هایی که محدودیت شغلی اعمال می‌شود حمایت نسبی صورت می‌گیرد و در کشور‌های مختلف بر اساس منابع و شرایط تمام حقوق یا بخشی از حقوق ماهیانه را به فرد پرداخت می‌کنند.
یونسیان گفت: مقابله با کرونا باید در اولویت ملی قرار گیرد و در این صورت منابع مقابله با بیماری تامین خواهد شد. در کنار همه دستورالعمل‌ها شامل فاصله گذاری فیزیکی عدم حضور در فضای بسته، شستن دست و استفاده از ماسک باید محدودیت‌ها اعمال شود، اما هنگام اعمال محدودیت‌ها باید از مشاغل و اقشار آسیب دیده حمایت کرد و با توزیع درست منابع در کوتاه مدت این کار میسر است و اگر این اتفاق نیفتد بعید می‌دانیم که توفیق عملی داشته باشیم.
از جریمه افراد بدون ماسک چه خبر؟
سردار حسین رحیمی با بیان اینکه گشت‌های مشترک پلیس، وزارت بهداشت، صنوف و ... در پی مصوبه و درخواست ستاد مقابله با کرونا در تهران ایجاد شده است، گفت: نزدیک به سه هفته است که تذکر و ارشاد و ... را شروع کرده ایم و حدود یک هفته هم هست که برخورد‌های جریمه‌ای با صنوف و خودرو‌ها نیز در کنار تداوم تذکر آغاز شده و توامان ارشاد و جریمه در حال انجام است.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ با بیان اینکه تا کنون ده‌ها هزار تذکر داده شده است، گفت: همچین خودرو‌ها و صنوفی که شیوه نامعه‌ها را رعایت نکرده بودند هم جریمه و پلمب شدند.
رحیمی درباره اینکه سرانجام جریمه عابران پیاده به کجا رسید، گفت: در مورد عابران پیاده فعلا فقط بحث تذکر مطرح است و گشتی‌های ما بیشتر به این افراد تذکر می‌دهند و اعمال قانون و جریمه‌ای مطرح نیست. البته همانطور که قبلا گفتیم افراد داخل خودرو حتما باید ماسک بزنند و تنها خودرو‌های تک سرنشین به دلیل عدم استفاده راننده از ماسک جریمه نخواهند شد، در غیر اینصورت به ازای راننده فاقد ماسک ۱۰۰ هزار تومان و به ازای هر مسافری یا سرنشینی که ماسک نداشته باشد، ۲۰ هزار تومان جریمه صادر خواهد شد.
وی درباره ساعات فعالیت گشت‌های نظارتی و تیم‌های پلیس گفت: استفاده از ماسک برای تمام ساعات شبانه روز است و حضور پلیس و برخورد با تخلفات و جریمه‌ها نیز به شکل شبانه روزی انجام خواهد شد.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ در مورد اینکه آیا خودروی افراد فاقد ماسک با دوربین هم جریمه می‌شود یا خیر، گفت: بحث دوربین‌ها منتفی است و ماموران ما با چشم این موضوع را رصد می‌کنند.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ درباره رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در ناوگان حمل و نقل عمومی و به خصوص اتوبوس‌ها گفت: در مترو که از ورود افراد فاقد ماسک جلوگیری می‌شود، در اتوبوس‌ها نیز به افراد فاقد ماسک تذکر داده می‌شود و علاوه بر آن ابلاغ کردیم که ماموران به صورت رندومی اتوبوس‌ها را نگه داشته و تذکر بدهند. در این بین بحث پیاده کردن مسافر مطرح نیست و تنها تذکر است.
کد مطلب: 139001
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *