۰
سه شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۳۲

در حوزه سیاسی نباید تابو درست کرد

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران گفت: با افزایش سانتریفیوژها تا یک یا یک و نیم سال آینده به ظرفیت تولید قبل، از نظر هسته‌ای می‌رسیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران گفت: با افزایش سانتریفیوژها تا یک یا یک و نیم سال آینده به ظرفیت تولید قبل، از نظر هسته‌ای می‌رسیم.
به گزارش ایسنا، بهروز کمالوندی ‏سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران دوشنبه شب در برنامه جهان آرا که بخش هایی از این گفتگو در صفحه توییتر این برنامه گذاشته شده است، تصریح کرد: نظر شخصی من این است که ‎برجام باید انجام می شد، چرا که مجبور بودیم راهی برای برون‌رفت از قطعنامه‌های تحریمی سازمان ملل پیدا کنیم، این قطعنامه‌ها بدترین چیزی بودند که برای هر کشور می‌توانستند رخ بدهند.
وی در پاسخ به این پرسش که قرار بود بر اساس برجام 900 کیلو کیک زرد بگیریم، ما فراتر از تعهدات برجامی خودمان را انجام دادیم ولی بعدا انگلستان و دیگر کشورها کارشکنی کردند؛ گویا برجام درهای قبلی را هم به روی ما بست؟ گفت: بر اساس برجام و بعد از 8 تا 10 سال، محدودیت‌هایی برداشته می‌شوند مثل دسترسی ایران به بازار مواد هسته‌ای. 
کمالوندی درباره اینکه برخی محدودیت‌های برجامی مادام العمر هستند، اظهار کرد: هیچ تعهد حقوقی مادام العمری نداریم، بحث 25 سال نظارت بین‌المللی ذکر شده در برجام هم روی معادن اورانیوم ایران است. اگر برجام نبود، روسیه هم برای تامین افزون‌تر سوخت و ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای بیشتر برای ایران وارد نمی‌شد. باید یکی یکی گره‌های موجود در مسیر هسته‌ای را برداریم، برجام یکی از راه‌ها بود.‏
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به اینکه در برجام برخی محدودیت‌ها دائمی است، مثل داشتن رآکتور آب سنگین گفت: فضای سیاسی بین المللی، فضای داد و ستد است، نمی‌توانیم فقط بگوییم ما چه می‌خواهیم. با برجام قطعنامه‌های تحریمی سازمان ملل علیه ایران رفع شد و کشورمان از ذیل بند 7 منشور سازمان ملل بیرون آمد.
‏سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در پاسخ به اینکه آقای صالحی قسم خوردند که صنعت هسته‌ای ایران با کندی یا توقف همراه نمی‌شود، تاکید کرد: به نظرم قسم دکتر صالحی درباره برجام درست بود. امروز آب سنگین تولید و صادر می‌کنیم. مدتی متوقف ماندیم و سپس با جهش مواجه شدیم.
‏سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران همچنین درباره سوابق شهید فخری زاده اظهار کرد: شهید ‎محسن فخری زاده تحصیلات هسته‌ای داشت ولی کار اصلی او در حوزه پژوهش و نوآوری صنایع دفاعی بود.
آن زمان به ذهن ما رسید طوری بگوییم که دشمنان گمان نکنند ضربه‌ای به صنعت هسته‌ای ما زده‌اند.
 
کمالوندی درباره مذاکرات عمان هم گفت: زمان مذاکرات عمان، در حاشیه بحث بودم. افراد شایسته‌ای برای این کار انتخاب شده بودند. شنیده بودم رئیس جمهور وقت با این مذاکرات مخالف بود. آقای صالحی گفت رهبری فرموده‌اند من به این مذاکرات بدبین هستم.
کمالوندی همچنین درباره سیمان ریختن در راکتور اراک گفت: سیمان ریختن داخل لوله های مخزن راکتور اراک پیشنهاد ایران بود، با علم به اینکه می‌دانستیم لوله های دیگری هست و می‌توانیم بعدا عوض کنیم. آنها می‌گفتند مخزن را نصف کنید!
وی ادامه داد: اگر بخواهیم به قبل برگردیم دو ماهه می توانیم راکتور قبلی را احیا کنیم. این حرف متخصصی است که مسوولیت پروژه را دارد و بی طرف است. برنامه دادند و اگر دستور داده می شد دو ماهه لوله ها عوض می شد. اما چون هدف ما لغو تحریم هست. ما لوله ها را گذاشتیم و مثلا دو ماه دیگر عقب نشینی کردند و تحریم ها را برداشتند و ما قرار شد برگردیم به عقب، دوباره لوله ها را باید عوض کنیم! اینجا بود که قرار شد همان راکتور جدید را در نظر بگیرند. 
کمالوندی در ادامه تاکید کرد: مذاکرات را تابو نکنید، اینکه مذاکرات باید از روی اقتدار باشد نه ضعف همه روی آن اتفاق نظر دارند. در حوزه سیاسی نباید تابو درست کنیم. سیاست خارجی سیال است ممکن است یک کشور دوست شما در یک موضوعی از صد دشمن هم بدتر عمل کند و اینگونه نیست که چیزی ثابت داشته باشیم در این عرصه. 
وی همچنین گفت: کسانی که بتوانند راحت صحبت کنند معمولا ممنوع التصویر هستند به دلایل امنیتی و اینکه ما خیلی چیزها را هم نمی توانیم بگوییم مثلا در حوزه دستاوردها.
کد مطلب: 143084
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *