۰
دوشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۵۵

آغاز کارآزمایی بالینی واکسن کرونای ایران و کوبا

مرحله سوم آزمایش انسانی واکسن کرونای مشترک انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا با حضور وزیر بهداشت در اصفهان آغاز شد.
آغاز کارآزمایی بالینی واکسن کرونای ایران و کوبا
مرحله سوم آزمایش انسانی واکسن کرونای مشترک انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا با حضور وزیر بهداشت در اصفهان آغاز شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،  مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا پاستور تولید مشترک ایران و کوبا امروز با شرکت ۲۴ هزار داوطلب در شهر‌های اصفهان، بابل، بندرعباس، زنجان، ساری، کرمان، همدان و یزد آغاز شد.
کیانوش جهانپور رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت گفت: امروز روز بزرگی برای استان اصفهان و کشورمان با اجرای یکی از طرح‌های تحقیقاتی مهم رقم خورده است.
وی افزود: این طرح بزرگ ملی در جهت تحقق شعار امسال هفته سلامت یعنی ساخت جهانی عادلانه‌تر و سالم‌تر نیز اجرا می‌شود.
رئیس انستیتو پاستور ایران هم با بیان اینکه واکسن تولید مشترک با کوبا تا ماه آینده در کشور توزیع خواهد شد، گفت: نشان انستیتو پاستور یک نشان صد ساله است و امسال وارد قرن دوم می‌شود.
  بیگلری افزود: واکسن مشترک ایران و کوبا از نظر طراحی یکی از موفق‌ترین واکسن‌های دنیاست و عوارض کمی دارد و کنترل کیفی این واکسن در ایران انجام می‌شود.
وی تاکید کرد: مرحله ۱ و ۲ با موفقیت سپری شده است و در مرحله سوم که مرحله نهایی واکسن کروناست از دوشنبه ششم اردیبهشت کارآزمایی بالینی آن در کشور آغاز می‌شود.
رئیس انستیتو پاستور ادامه داد: پیش‌بینی می‌کنیم که عرضه واکسن تولید مشترک کشورمان با کوبا از نیمه‌های خرداد آغاز شود و امیدواریم بتوانیم ماهانه دو میلیون دوز واکسن توزیع کنیم.
 واکسن کرونای نوترکیب "کنژوگه" که توسط انستیتو فینلای کوبا و با مشارکت انستیتو پاستور ایران تولید شده است پس از گذراندن موفق مرحله یک و ۲، وارد مرحله سوم کارآزمایی بالینی شد تا پس از تایید نهایی در انستیتو پاستور ایران نیز تولید و واکسیناسیون عمومی با آن آغاز شود.
داوطلبان ۶ شهر ۲ دوز واکسن را به فاصله زمانی ۲۸ روز دریافت می‌کنند و دو شهر یزد و زنجان علاوه بر ۲ دوز واکسن، یک دوز یادآور هم ۲۸ روز بعد از تزریق دوم دریافت می‌کنند.
در این کارآزمایی بالینی، ۸۰ درصد داوطلبان واکسن و ۲۰ درصد آن‌ها که در گروه شاهد قرار می‌گیرند واکسن نما را دریافت می‌کنند، البته در پایان مطالعه واکسن مورد تایید به افرادیکه در گروه شاهد بودند هم تزریق می‌شود.
گروه سنی افراد مورد مطالعه در این طرح پژوهشی بین ۱۸ تا ۸۰ سال است و اگر در حین و بعد از انجام کارآزمایی هر مشکلی به علت استفاده از واکسن برای داوطلبان پیش آید، درمان عوارض و هزینه‌های آن و غرامت احتمالی مربوطه توسط انستیتو پاستور ایران و از طریق شرکت‌های بیمه گر متقبل شده است.
کد مطلب: 148632
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *