۰
سه شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۱۷

حزب الله انتقام اسد را خواهد گرفت؟

پس از حمله غیر قابل توجیه اسرائیل به یک مرکز تحقیقاتی در نزدیکی دمشق، رسانه های اسرائیلی تلاش تازه ای را آغاز کرده اند تا به موجب آن از طرف تلاویو این پیام را به دمشق القا کنند که هر گونه تحرک نظامی سوریه علیه این حرکت خصمانه اسرائیل می تواند پاسخی کوبنده از سوی رژیم صهیونیستی را به دنبال داشته باشد و این رژیم را وادار کند که فورا برای سرنگونی نظام اسد اقدام کند. به رغم این جنجال رسانه ای که صهیونیست ها به راه انداخته اند و همچنین سکوت رسمی تلاویو که البته چیز تازه ای نیست و همواره در تحرکات این چنینی از آن شاهد بوده ایم، تحلیلگران سیاسی و نظامی اسرائیلی از این بیم دارند که حزب الله به جای سوریه علیه رژیم صهیونیستی وارد عمل شده و به طور جدی جنگی واقعی در بگیرد.
دیپلماسی ایرانی: به گزارش روزنامه لبنانی الاخبار، عاموس هرئیل، تحلیلگر مسائل نظامی درباره ابعاد حملات اسرائیل به سوریه و عواقب آن در روزنامه عبری هاآرتص می نویسد: تلاویو با این عملیات به روشنی نشان داد که در برابر خطوط قرمز جدی است و حتی حاضر است به رغم مخاطراتی که وجود دارد خود را درگیر جنگ داخلی سوریه کند. البته نمی توانیم نادیده بگیریم که قدرت استراتژیک سوریه نیز بسیار بالا است و به هیچ وجه امکان ندارد که این قدرت را نادیده بگیریم. اما آن چه در این جا اهمیت دارد این است که اسرائیل برای نخستین بار خود را درگیر بحران جنگ داخلی سوریه کرده و این در حالی است که به نظر نمی رسد بتواند ابعاد این درگیری و عواقب آن را پیش بینی کند.
هرئیل در ادامه یادداشت خود می نویسد: رهبران اسرائیلی در حالی پشت شیشه تار و تیره اتاق عملیات جنگی هوایی علیه سوریه ایستاده اند که اسرائیل پیش از این نیز همین تاکتیک را در حمله به تاسیسات هسته ای دیر الزور در سوریه در سال ۲۰۰۷ اتخاذ کرده بود. دقیقا همین تاکتیک در عملیات هوایی چندی پیش اسرائیل در سودان نیز دنبال شد.
هرئیل در ادامه ضمن ابراز نگرانی می نویسد: اسرائیل در حالی آن اقدام نظامی هوایی علیه سوریه را انجام داد که ظاهرا فراموش کرد کمی آن طرف تر از مرزها حزب الله با قدرت ایستاده است. برآوردهای عقلانی نشان می دهد که حزب الله با قدرت هر چه تمام تر آماده پاسخگویی به اسرائیل است و قطعا این بار پاسخ حزب الله با آن چه در نوار غزه حماس به اسرائیل داد بسیار متفاوت خواهد بود.
هرئیل تحلیل می کند که به رغم توانایی هایی که سوریه دارد، پیش بینی می شود که در قبال این حرکت اسرائیل واکنشی از خود نشان ندهد. اما چه تضمینی وجود دارد که حزب الله وارد میدان نشود؟ به خصوص که همه گزارش های بین المللی حاکی از آن است که حزب الله بیش از هر زمانی توانایی تهدید امنیت اسرائیل را دارد. بسیار روشن است که اسرائیل از تحرکات حزب الله به شدت نگران است. به خصوص که در همین ماه اکتبر بود که هواپیمای بدون سرنشین ایوب را بر فراز مناطق حساس اسرائیل فرستاد و توانست مراکز حساس اسرائیل را ردیابی کند و اطلاعات مهم و ذی قیمت آن را به بیروت بفرستد.
یوآف لیمور، تحلیلگر مسائل سیاسی نیز در روزنامه اسرائیل الیوم می نویسد، طرف سوری در وضعیت فعلی ترجیح می دهد خویشتنداری کند و ضمن خودداری از پاسخی هم سطح به اسرائیل به فکر راهی دیگر برای انتقام از اسرائیل بیفتد. بشار اسد خوب می داند که باید به گونه ای رفتار کند که پاسخش به حملات اسرائیل به نفع مخالفان مسلحش تمام نشود. برای همین به ظاهر سکوت کرده و در حال بررسی برگه هایش است. اسرائیل دقیقا از همین سکوت می ترسد. چرا که نمی داند دقیقا اسد چگونه می خواهد پاسخ او را بدهد. حزب الله می تواند یکی از این گزینه ها باشد. ولی حزب الله نیز به رغم قدرت بالای نظامی اش قصد ندارد خود را درگیر ماجراجویی های اسرائیل کند. با این حال تلاویو خوب می داند که پاسخ حزب الله همیشه بر اساس قاعده چشم در چشم بوده است.
در همین رابطه، همین روزنامه به نقل از یکی از نزدیکان بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نوشت: ظاهرا سوریه تصمیم ندارد پاسخ اسرائیل را نظامی بدهد. اما سوالی که تلاویو را نگران کرده این است که قرار است پاسخ دمشق به تلاویو چگونه باشد؟ به خصوص این که از آن طرف حزب الله سال ها است که به صورت سری و کاملا هوشمندانه تحرکات امنیتی و نظامی اسرائیل را زیر نظر گرفته است و از بسیاری از تحرکات آن خبر دارد.
آلکس فیشمن در روزنامه عبری یدیعوت احرونوت نیز در این باره می نویسد: اسرائیل به طور دقیق در حال بررسی و محاسبه تحرکات طرف مقابل است. اگر چه احتمال بروز جنگ بسیار کم است اما با این حال تلاویو به هیچ وجه نمی خواهد هزینه پرداختی اش در قبال حمله به مرکز تحقیقاتی سوریه در حد و اندازه های یک جنگ باشد.
فیشمن در ادامه می نویسد: پرزیدنت اسد بخش قابل توجهی از سلاح های شیمیایی خود را به مناطقی منتقل کرده است که امکان کنترل و نظارت بیشتر بر آن وجود دارد. این مساله ای است که غربی ها و اسرائیلی ها هم از آن آگاه هستند، حال این پرسش مطرح است که پس دلیل حمله هوایی اسرائیل به دفتری تحقیقاتی در نزدیکی دمشق چه بود؟
کد مطلب: 21888
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *