۰
دوشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۲۰:۵۵
پایگاه اطلاع‌رسانی دولت خبرداد؛

رشد ۲۰۰درصدی تولید پتروشیمی/رشد ۵۱۴درصدی صادرات غیر نفتی نسبت به سال ۸۴

پایگاه اطلاع‌رسانی دولت از رشد ۲۰۰ درصدی در بخش تولید پتروشیمی و رشد ۵۱۴ درصدی صادرات غیر نفتی نسبت به سال ۸۴ خبرداد.
 به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، فولاد خام، مس کاتد، آلومینیوم و سیمان مهم‌ترین فاکتورهای صنایع معدنی هستند که می‌توانند کشور را به سمت خودکفایی هدایت کنند.

از این رو با نگاهی کلی به عملکرد دولت در بخش صنعت و معدن می‌توان گفت که از سال ۸۴ تاکنون این نتیجه حاصل شد که میزان تولید محصولات یاد شده سیر صعودی به خود گرفته‌ است.

از زمان روی کارآمدن دولت نهم و دهم، می‌توان به موارد متعددی از سیاست‌های موفقیت آمیز دولت در حوزه های گوناگون اشاره کرد که همراه با تغییراتی مثبت، زمینه‌های مساعد برای برداشتن خیز رو به جلو در آینده را نوید می‌دهد.

پس از گذشت چند دهه از انقلاب شکوهمند اسلامی، تحریمها و تهدیدها‌ی دشمنان و قدرتهای بزرگ همواره بر کالبد نظام جمهوری اسلامی سایه افکنده و با روی کار آمدن دولت خدمتگزار نیز تهدیدات برای ایجاد مانع در رسیدن به قله‌های پیشرفت ملت ایران روز بر روز بیشتر شده است.

از جمله اقدامات مهم دولت خدمتگزار در راستای تحقق عدالت عبارتند از: اجرای طرح تحول اقتصادی، توزیع سهام عدالت، قانون هدفمندسازی یارانه‌ها، پیشرفت چشمگیر ایران در انجام فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای و پیوستن ایران به جرگه کشورهای دارای چرخه سوخت هسته‌ای، ورود ایران به فضا و علوم فضایی، اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، طرح مسکن مهر، اجرای طرح پزشک خانواده، ایجاد فرصتهای شغلی مناسب برای گروه‌های مختلف جامعه، اقدامات مهم فرهنگی ، هنری و ورزشی و بسیاری موارد دیگر است.

در هفته دولت ۱۳۹۱، در راستای اطلاع‌رسانی شفاف از فعالیتها و اقدامات صورت گرفته در دستگاه‌های اجرایی، پایگاه اطلاع رسانی دولت در سلسله گزارش‌هایی به انعکاس فشرده و چکیده اهم خدمات و دستاوردهای وزارتخانه ها و سازمان ها در قالب "فرصت خدمت ماندگار"می پردازد.

فولاد خام، مس کاتد، آلومینیوم و سیمان مهم‌ترین فاکتورهای صنایع معدنی هستند که می‌توانند کشور را به سمت خودکفایی هدایت کنند.

از این رو با ورق زدن پرونده دولت از سال ۸۴ تاکنون این نتیجه حاصل شد که میزان تولید محصولات یادشده سیر صعودی به خود گرفته‌ است، به گونه‌ای که در تولید سیمان کاملاً خودکفایی حاصل شده و توانسته‌ایم، میزان تولید را تا ۷۰ میلیون تن ارتقا دهیم و البته در کنار تأمین نیاز داخل به میزان صادرات سیمان بیفزائیم.

فولاد خام هم روند افزایشی خود را حفظ کرده است.

گزارش عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از آن است که ظرفیت استخراج مواد معدنی در سال ۸۳ حدود ۱۵۵ میلیون تن بوده است و با توجه به اینکه کشورمان در تنوع مواد معدنی جزو ۱۰ کشور برتر دنیا قرار دارد و در حوزه تولید سیمان نیز جایگاه دهم را از آن خود کرده، در سرب و روی نیز بزرگترین رتبه را در خاورمیانه به خود اختصاص داده است.

میزان سرمایه‌گذاری در بخش معدن در فاصله سال های ۸۴ تا ۹۰ با رشد شش برابری نسبت به مدت مشابه سال های قبل از آن ۲۹۰۰ میلیارد تومان بوده که این رقم طی سال های ۷۸ تا ۸۳ حدود ۵۰۰ میلیارد تومان بود.

با توجه به رسیدن ظرفیت تولید سیمان به ۸۶ میلیون تن تا آخر سال ۹۱، این میزان در سال ۸۳ حدود ۳۳ میلیون تن بود که با سرمایه‌گذاری و حمایت‌های مناسب تحقق هدف سال ۹۱ به طور قطع امکان پذیر خواهد بود.

رشد جهشی محصولات فولادی

بر این اساس ظرفیت فولاد کشور در سال ۸۴ حدود ۱۰ میلیون تن بوده است که در زمان حاضر به بیش از ۲۰ میلیون تن افزایش پیدا کرده است و همچنین محصولات فولادی کشور با رشد جهشی از ۱۳ میلیون تن در سال ۸۳ به ۳۱ میلیون تن در سال ۹۰ رسیده است.

بر این اساس ، در سال ۸۳ ظرفیت آلومینیم کشور ۲۳۰ هزارتن بود، که این حجم هم اکنون به حدود ۴۶۰ هزارتن رسیده است ، همچنین ظرفیت تولید مس از ۱۹۰ هزار تن سال ۸۳ به ۲۵۵ هزارتن در سال ۹۰ بالغ شد.

رشد تولید محصولات معدنی فولاد با رشد ۱۰.۵ درصد( ۱۴ میلیون تن )، محصولات فولادی ۷ درصد ( بیش از ۱۷ میلیون تن ) مس شش درصد ( بیش از ۲۳۰ هزار تن )، آلومینیم ۵ درصد ( حدود ۳۱۹ هزار تن )، روی ۱ درصد ( ۱۶۰هزارتن)، سیمان ۸ درصد (بیش از ۶۶ میلیون تن ) در سال ۹۰ نسبت به ۸۹ رشد تولید داشته‌اند.

۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخش معدن

در خصوص توانمند سازی بخش خصوصی در حوزه معدن و صنایع معدنی نیز سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران تا پایان سال ۸۳ به میزان ۹۰۹ میلیارد تومان سهام شرکت‌های تحت پوشش را واگذار کرده بود که این میزان در هفت سال گذشته نیز ۱۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

حمایت از سرمایه‌گذاری در بخش معدن

وزارت صنعت، معدن و تجارت از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در چهار حلقه فولاد سازی شامل اکتشاف، ‌گندله سازی، ‌فولاد سازی و محصولات فولادی استقبال می‌کند.

بر این اساس ‌مشارکت سرمایه‌گذاران در طرح‌های معدنی و صنایع معدنی زمینه خود کفایی کشور را در این حوزه فراهم می‌کند

حضور متخصصان ایرانی در دیگر کشورها همچنین در خصوص حضور متخصصان ایرانی در حوزه زمین شناسی در دیگر کشورها؛ متخصصان ایرانی در حوزه زمین شناسی افتخارات بزرگی را در دیگر کشورها به دست آورده‌اند و طرف‌های خارجی دائما علاقه مندی خود را به بهره گیری از دانش و توان ایرانیان در کشورهای خود اعلام می‌کنند.

‌هرچه به سمت جلوتر حرکت می‌کنیم علوم زمینی پیچیده تر، ‌هوشمندانه تر و تخصصی تر می شود و باید ابزار کافی برای شناخت لایه‌های زمین یا معادن داشته باشیم.

همچنین برای حفظ منافع ملی نیازمند تخصص زمین شناسی و کار حرفه‌ای هستیم.

همچنین با تاکید وزارت صنعت،‌معدن و تجارت باید بر ایجاد شرکت‌های دانش پایه در حوزه زمین شناسی از ظرفیت‌های بخش خصوصی در اکتشاف و سایر موارد استفاده شود.

*تولید

در بخش تولید پتروشیمی هم میزان تولید ۱۵ میلیون تن در سال ۸۴ بوده که در سال ۹۰ به ۴۵ میلیون تن افزایش یافته که این میزان رشد ۲۰۰ درصدی را نشان می‌دهد.

همچنین میزان تولید خودرو در سال ۸۴، ۸۴۰ هزار دستگاه بوده که در سال ۹۰، به ۱۴۰۰ هزار دستگاه رسیده است و رشد ۶۶ درصدی را نشان می‌دهد.

همچنین این گزارش حاکی است که صادرات غیر نفتی که در سال ۸۴ حدود ۷ میلیارد دلار بوده در سال ۹۰ به ۴۳ میلیارد دلار افزایش یافته که این میزان رشد ۵۱۴ درصدی را نشان می‌دهد.

*سرمایه گذاری

همچنین سرمایه‌گذاری صورت گرفته در بخش تعداد پروانه‌های بهره‌برداری طی سالهای ۸۴ تا ۹۰ حدود ۵۰ فقره بوده که رشد قابل توجهی داشته است.

سرمایه پروانههای بهره برداری هم طی سالهای ۸۴ تا ۹۰ حدود ۱۱۰ هزار ‌میلیارد تومان بوده است که روندی صعودی را داشته است و سرمایه‌گذاری در بخش اشتغال پروانه‌های بهره‌برداری هم روندی صعودی به خود گرفته به صورتی که طی سالهای ۸۴ تا ۹۰ ، ۱۰۰۰ نفر شده است.

همچنین قرار گرفتن در بین ۱۰ کشور اول جهان در زمینه استخراج معادن با ظرفیت ۳۴۰ میلیون تن در سال به نسبت تولید ۷ میلیون تنی سال ۵۷ و ۱۵۶ میلیون تنی سال ۸۴ ، کسب رتبه هفدهم دنیا به لحاظ ایجاد ظرفیت تولید فولاد با ظرفیت تولید ۲۰ میلیون تن به نسبت نیم میلیون تن تولید سال ۵۷ و ۱۰ میلیون تن ظرفیت تولید سال ۸۴ ، حضور در جمع ۱۰ کشور برتر تولیدکننده مس کاتدی در سال ۹۰ با ۲۵۵ هزار تن ظرفیت تولید مس، حضور در جمع ۵ کشور برتر تولیدکننده کاشی و سرامیک و صادرات بیش از ۱۷۵ میلیارد دلار کالا و خدمات فنی و مهندسی طی سالهای( ۹۰- ۸۴) از دیگر اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده است.
کد مطلب: 4514
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *