صنعت فيلم و سريال سازي همواره مديون تهيه کنندگاني است که استعدادها را کشف و شکوفا ميکنند.اگر نگاهي به تاريخچه سينما و تلويزيون در سراسر جهان و ايران انداخته شود،اين مهم به اثبات ميرسد.
به گزارش
مردم سالاری آنلاین ،از همان زماني که فيلمهاي داستاني به سينما راه پيدا کردند،کشف استعداد در اولويت قرار گرفت.کمپانيهاي فيلمسازي،استوديوها و تهيه کنندگان،رقابتي تنگاتنگ در اين عرصه داشتند. هر تهيه کننده اي که ميتوانست استعداد نابي را کشف و شکوفا کند، هم نام خودش بر سر زبانها ميافتاد و هم استعدادي را که يافته و معرفي کرده است. بزرگترين و معروف ترين بازيگران دنيا که آوردن نام شان در اين مقال نميگنجد، مديون تهيه کنندگاني هستند که آنان را کشف و معرفي کردهاند. استعداديابي فقط در دايره تنگ بازيگران اتفاق نميافتاد، بلکه در عرصههاي ديگر،مانند فيلمبرداري، فيلمنامه نويسي، تدوين، گريم، طراحي صحنه و... نيز صورت ميگرفت و ميگيرد. در سينما و تلويزيون ايران نيز چنين تهيه کنندگان کاربلد و استعداديابي بوده و هستند،اما تعدادشان معدود است.در حقيقت از عهده هر تهيه کننده اي بر نميآيد، زيرا هم توانايي خاصي طلب ميکند و هم ريسک پذيري بالا. يکي از معدود تهيه کنندگاني که در عرصه سريال سازي فعال بوده و هست و تقريبا در تمامي پروژهها نيز تلاش کرده، استعدادهاي تازهاي را به سينما معرفي کند،رامين عباسي زاده است. وي در هر سريالي که مقابل دوربين برده،استعدادهايي را معرفي کرده ،از بازيگري گرفته تا طراحي صحنه و... و برخي از استعدادهايي که توسط وي کشف شده اند،به شهرت رسيده و در بخشهاي مختلف سينما و تلويزيون به کار مشغول هستند.
شهاب حسيني، بهاره افشاري، اميرحسين رستمي و... در عرصه بازيگري از استعدادهايي هستند که توسط رامين عباسي زاده کشف و شهرت يافتند و يکي تا دريافت جايزه بازيگري کن پيش رفت و دو نفر ديگر از جمله بازيگران قابل اتکا در نقشهاي اصلي و مکمل هستند. در بخش فني و پشت صحنه نيز نام افرادي چون محسن نصراللهي طراح صحنه «شمس العماره»، اميرحسين حداد طراح صحنه «ميلياردر»، مرتضي غفوري تصويربردار«پريدخت» و... به چشم ميخورد که با کمک رامين عباسيزاده و تيم توليدش، فرصت عرض اندام مستقل پيدا کردند. بايد به چنين تهيه کنندگاني اعتماد کرد و امکانات و بودجه مناسب در اختيارشان گذاشت تا آنان بتوانند با خيال راحت،هم سريالهايي جذاب و مخاطب پسند بسازند و هم با کشف استعداد در بخشهاي مختلف عرصه سريال سازي،صداوسيما را صاحب گنجينه اي از استعدادهاي درخشان کنند که تا دير زماني از اين گنج ناب بهره ببرند. تهيه کنندگان استعدادياب که قدرت ريسک پذيري بالايي دارند،تنها کساني هستند که ميتوانند لگام توسن افسار گسيخته دستمزدهاي نجومي را در دست گرفته و آن را کنترل کنند. يکي از دلايل مهم لجام گسيختگي دستمزدها،به خصوص در عرصه بازيگري به خاطر همين نبود يا کمبود تهيه کنندگان کاربلد و استعدادياب است.اگر افراد توانايي مانند رامين عباسي زاده در عرصه تهيه کنندگي سينما و تلويزيون فعال باشند، مطمئنا اتفاقات خيلي خوبي خواهد افتاد. رامين عباسي زاده در سريال اخيرش «رحيل» نيز از استعداديابي غافل نبوده و چهرههاي جديدي را به کار گرفته که در آينده حرفهاي زيادي براي گفتن خواهند داشت. در سريال رحيل به جز ريحانه رضي که در سريال قبلي عباسيزاده- احضار- بود و حالا بيشتر گل کرده و همچنين گيتا راد بازيگر نقش محا که خيلي خوب بر مدار متد اکتينگ پيش ميرود، علي عباسيزاده را داريم با چهره اي فتوژنيک و ميميکهايي به اندازه؛ همه اينها خيلي حرفهاي توانسته اند دربرابر بازيگران بزرگي مثل فرخ نعمتي، ثريا قاسمي و کاظم هژيرآزاد و ... کار کنند. عباسي زاده در اين سريال بخش عمده اي از خدمه دربار را به چهرههاي تازه اختصاص داده و با اينکه نقشهاي شان کوتاه است ولي ابدا بازيهاي شان، نقص ندارد.
تلويزيون در سالهاي اخير به شدت از عدم توانايي جذب چهرههاي مطرح بازيگري ضربه خورده و متاسفانه هيج برنامه جامعي براي ورود استعدادهاي تازه به عرصه هم نداشته در حالي که تهيهکنندههايي باتجربه در تلويزيون هستند مانند همين تهيهکننده رحيل که خيلي خوب و بي ادعا، چهره وارد ميکنند و اسباب رشدش را فراهم ميکنند. چه خوب است با استفاده از تجربيات چنين تهيه کنندگاني، زمينه اي فراهم شود براي جذب استعدادهاي واقعي-و نه صرفا عشق بازيها- به عرصه بازيگري تا هم نوزايي در عرصه بازيگري صورت گيرد و هم سوداگري محدودي سلبريتي از بين برود.