۰
شنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۰۸:۲۰
«مردم سالاری» از نقشه پایداریچی‌ها علیه دولت گزارش می‌دهد

بهانه‌های تندروها برای خروج تنها زن کابینه از وزارت

در میانه روز شنبه گذشته پس از اینکه رسانه‌ها و اولین تصاویر از انفجار مهیب بندر شهید رجایی بندر عباس منتشر کردند، اصولگرایانی که به اشتباه وارد مجلس دوازدهم شده اند و تعداد آنها نیز کم نیست، اقدامته دلشان قند آب شد که می‌توانند به سراغ یکی دیگر از وزرای دولت پزشکیان رفته و به بهانه این حادثه شوم، فشار دیگری بر دولت وارد کنند
بهانه‌های تندروها برای خروج تنها زن کابینه از وزارت
گروه سیاسی- رحمان زین الدین: در میانه روز شنبه گذشته پس از اینکه رسانه‌ها و اولین تصاویر از انفجار مهیب بندر شهید رجایی بندر عباس منتشر کردند، اصولگرایانی که به اشتباه وارد مجلس دوازدهم شده اند و تعداد آنها نیز کم نیست، اقدامته دلشان قند آب شد که می‌توانند به سراغ یکی دیگر از وزرای دولت پزشکیان رفته و به بهانه این حادثه شوم، فشار دیگری بر دولت وارد کنند و بر سر راه حرکت آن بخصوص در زمانیکه درگیر مذاکرات هسته ای با آمریکاست، ضربه دیگری به آن وارد کنند تا شاید کار نصفه مانده استیضاح همتی را این بار با زخمی کاری جبران کنند.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،بعد از گذشت چند روز و روشن شدن ابعاد بیشتر این حادثه کم کم زمزمه‌ها از نام‌های مختلفی به گوش رسید که سیدمحمد اتابک و فرزانه صادق مالواجرد از جمله این افراد بود.
اما بعد از گذشته چند روز از این حادثه نام تنها زن کابینه انگار بیشتر به گوش رسید و در جلسه علنی روز سه شنبه گذشته خبر از جمع آوری 40 امضا برای استیضاح وی منتشر شد.
استیضاح همتی، کاملا سیاسی
اما به نظر می‌رسد این وزیر با همتی کاملا متفاوت است چون پزشکیان در جلسه رای اعتماد وزرا در سال گذشته گفت: «خانم صادق مالواجرد را خود آقا گفتند باشد.»
پزشکیان در همان جلسه گفته بود که «می‌خواهم بگویم هماهنگ شدیم اینجا آمدیم شما از من بپذیرید. همه وزرای پیشنهادی هماهنگ شدند و آمدند. برخی‌ها که تفاهم نبود وارد لیست نکردیم.»
اما به نظر می‌رسد که حتی اگر مسعود پزشکیان نتوانست افراد دلخواه خود را برای حضور در کابینه چینش کند و برای تشکیل کابینه اش با نظام هماهنگ کرده بود و نمایندگان مجلس حداقلی هم به تمامی اعضای کابینه رای اعتماد دادند اما حدس زده می‌شد که قطعا در گوشه‌ای نمی‌نشینند و نظاره‌گر پیشرفت‌ها و موفقیت‌های دولت اصلاح طلب نخواهند بود و قطعا برای خالی کردن حب و بغض‌های شخصی و گروهی دست بکار می‌شوند تا هر کس خنجری به دست گیرد و زخمی به دولت بزند تا بتواند پزشکیان را از پای درآورد.
بلاخره همین افراد در اولین فرصت و پس از انتخابات آمریکا و شکست بایدن و پیروزی ترامپ، درحالیکه اقتصاد ایران متاثر از حضور فردی بود که قصد داشت رفتارهای دوره اول خود را دوباره تکرار کند، واکنش منفی نشان داد و دلار روند صعودی خود را آغاز کرد، بصورت ناشیانه و غیر حرفه ای که نشان می‌داد کاملا از روی حب و بغض نسبت به همتی و داشتن کینه از زمان تبلایغات انتخابات ریاست جمهوری در سال 1400 بود، وی را استیضاح کردند.
حتی با اینکه پزشکیان به جلسه غیرعلنی غیر رسمی با وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی جهت توجیه نمایندگان رفته بودند اما حمید رسایی در اقدامی غیرقانونی سخنرانی خود در آن جلسه را در کانال شخصی اش به اشتراک گذاشت تا نشان دهد برای انجام این کار مصمم بوده و حتی برای رسیدن به هدف خود حاضر به انجام کارهای غیرقانونی هستند.
با تمامی این اوصاف همتی نتوانست از مجلس رای اعتماد دریافت کند و دوباره صندلی باب همایون را پس داد و به کرسی خود در دانشگاه بازگشت.
بعدها این سخنانی که ما نیز در روزنامه مردم سالاری آنرا نگاشته بودیم که افزایش قیمت دلار ربطی به وزارت اقتصاد و شخص همتی ندارد و فقط موضوعی سیاسی و روانی در جامعه است، به حقیقت پیوست و با اعلام دونالد ترامپ در دیدار با نتانیاهو برای آغاز مذاکرات میان ایران و آمریکا، ریزش این ارز خارجی آغاز شد و دوباره تا حدود 25 درصد پول ملی تقویت شد که همچنان ریزش قیمت‌ها ادامه دارد.
اما بیشتر همین نمایندگانی که همتی را استیضاح نکردند بلکه به گفته خودشان محاکمه کردند، در زمانیکه احسان خاندوزی که در مناظره با نیلی نشان داد حتی از پس ضرب و تقسیم ساده بر نمی‌آید، قیمت دلار را دو برابر کرد، اگر صدا از دیوار در می‌آمد از آنها صدای نفسی شنیده نشد تا در اعتراض به افزایش بی سابقه قیمت ارز در تاریخ کشور سکوت کنند.
این نشان می‌دهد که نمایندگان حداقلی نزدیک به جبهه پایداری و دوستان نامزد همیشه شکست خورده انتخابات(جلیلی) تنها به فکر منافع شخصی و حزبی خود هستند و به هیچ عنوان منافع ملی را در نظر نمی‌گیرند که اگر اینگونه بود هم در زمان احمدی نژاد با وجود افزایش نرخ دلار از 980 تومان به 3600 تومان، شمس الدین حسینی وزیر وقت و نماینده کنونی مجلس را به این دلیل استیضاح می‌کردند.
استیضاح اولین زن وزیر با نگرش سیاسی
اما حالا نام فرزانه صادق مالواجرد برای استیضاح دوباره به صحن مجلس رسیده است. منان رئیسی نماینده قم و طراح استیضاح وزیر راه و شهرسازی که قبلا هم مخالف انتخاب او به عنوان وزیر راه بود، گفته طرح استیضاح خانم صادق تاکنون‌ به ۴۱ امضا از سوی نمایندگان مجلس‌ رسیده است.
در محورهای هشت‌گانه این استیضاح فقط یک مورد به حادثه انفجار بندر شهید رجایی ربط پیدا می‌کند و مابقی عبارتند از: بستن سامانه ثبت نام مسکن و محروم کردن مردم از حقوق قانونی خود، عدم انجام تکالیف قانونی متناسب با قانون جوانی جمعیت، عملکرد بسیار ضعیف وزارتخانه در اجرای قوانین تنظیم کننده بازار مسکن، سردرگمی و بی برنامگی مفرط در عزل و نصبهای مکرر و قانون شکنی‌های مکرر.
مجید نصیرپور نماینده سراب که زمانی مدعی اصلاح طلبی بود و در انتخابات مجلس مورد حمایت اصلاح طلبان نیز قرار گرفت و در دولت روحانی یکی از معاونت‌های معاون پارلمانی رئیس جمهوری را برعهده داشت و پیشتر نیز مخالف انتخاب فرزانه صادق به عنوان وزیر راه بود، به خبرگزاری فارس گفت که جمعی از نمایندگان با توجه به مجموعه عملکرد وزیر راه در چند ماه گذشته به خصوص اتفاقات اخیر در حوزه مسئولیت این وزیر، تصمیم گرفتند که طرح استیضاح وی را تهیه و به جریان بیندازند. به گفته او، توزیع نامتوازن اعتبارات، مدیریت ضعیف در سطح کلان، استفاده از افراد چند شغله و انتصابات غیرموجه از محورهای این استیضاح است.
صادق که در زمان بذرپاشی که حتی یک روز سابقه فعالیت در وزارت راه و شهرسازی را نداشت، به دلیل مخالفت با زاکانی شهردار کنار گذاشته شده بود، این بار زیر تیغ استیضاح نمایندگان مجلس قرار گرفته که این نیز دوباره نشان از استانداردهای دوگانه پایداریچی‌ها دارد.
بطور مثال زمانیکه در بهمن ماه با نامه انجمن چای ایران به محمد مخبر معاون اول رئیس جمهوری پرده از فساد گسترده و بزرگ در وزارت جهاد برداشته شد تا زمانیکه در اواخر فروردین ماه وی از سوی رئیس جمهور کار گذاشته شد، سه ماه می‌گذشت اما با اینکه بسیاری از نمایندگان از این ماجرا خبر داشتند حتی اقدام به سوال از ساداتی نژاد در صحن مجلس نکردند چه برسد به استیضاح وزیر.
در هر حال امیدواریم چه اصلاح طلبی که به نیت اصلاح دولت قدم در راه استیضاح وزرا می‌گذارند چه نمایندگان حداقلی جبهه پایداری در مجلس و دوستان آنها بدانند که این رسم رفاقت نیست که دولت را در زمانیکه درگیر مشکلات پیچیده قرار دارد، استیضاح کرد و قطعا این رفتارهای دوگانه آنها در خاطر مردم باقی خواهد ماند و در اولین فرصت پیش آمده، مردم ایران جبران مافات خواهند کرد.
کد مطلب: 236566
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *