۰
شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۰۷:۱۸
«مردم سالاری» تاثیر قطعی‌های مکرر برق بر تولید مسکن را بررسی کرد

تیغ برق بر پیکر نحیف مسکن

به دلیل افزایش ناترازی‌ها در حوزه انرژی، قطعی‌های برق در بخش صنعت افزایش پیدا کرده و وضعیت تولید محصولات صنعتی را به مرز بحران رسانده است. افت تولید در واحدهای فولادی و کاهش تولید سیمان و بتن به دلیل قطعی‌های مکرر برق بقای واحدهای تولید نهاده‌های تولید در حوزه مسکن را به چالش کشیده است.
تیغ برق بر پیکر نحیف مسکن
گروه اقتصادی- شهرام صدوقی: به دلیل افزایش ناترازی‌ها در حوزه انرژی، قطعی‌های برق در بخش صنعت افزایش پیدا کرده و وضعیت تولید محصولات صنعتی را به مرز بحران رسانده است. افت تولید در واحدهای فولادی و کاهش تولید سیمان و بتن به دلیل قطعی‌های مکرر برق بقای واحدهای تولید نهاده‌های تولید در حوزه مسکن را به چالش کشیده است.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ، پروژه‌های بزرگ مسکن به دلیل افزایش قیمت نهاده‌های تولید با خطر تعطیلی مواجه شده اند و این در حالیست که سالانه باید حدود یک میلیون واحد مسکونی به نیاز ساختمانی کشور پاسخ داده شود.به گفته دبیر انجمن تولیدکنندگان بتن آماده به دلیل قطعی مکرر برق در حال حاضر به ناچار حدود نیمی‌از تولیدکنندگان بتن آماده تعطیل شده‌اند و اگر بتن تامین نشود قاعدتا امکان اجرای پروژه‌های مسکن و عمرانی هم وجود ندارد و پروژه‌ها متوقف می‌شوند. در نهایت بخش مسکن متوقف و منجر به رکود تورمی‌خواهد شد و این خود بحرانی دیگری است.محمدحسین رئیسی، دبیر انجمن تولیدکنندگان بتن آماده که با ایلنا گفتگو کرده درباره قطعی مکرر برق در صنعت سیمان و اثر گذاری آن در کارگاه‌های بتن آماده اظهار داشت: واقعیت این است که با قطعی مستمر برق در این صنعت شاهد وقوع فاجعه هستیم و در حال حاضر به ناچار حدود نیمی‌از تولیدکنندگان بتن آماده تعطیل شده‌اند و با ادامه این روند قطعی برق مابقی هم رو به تعطیلی هستند. دبیر انجمن تولیدکنندگان بتن آماده گفت: از سوی دیگر در خبرها آمده است که وزیر صمت دستور داده کارخانه‌های سیمان و فولاد تنها از ١٠ درصد برقی را که در اختیار دارند می‌توانند استفاده کنند و این به معنای افت تولید و خود یک بحران بزرگ برای این صنایع و به دنبال آن پروژه‌های عمرانی است.رئیسی افزود: اگر این روند خاموشی‌ها ادامه‌دار باشد به ناچار باید به سمت تعدیل نیرو برویم چراکه این قطعی برق و کاهش تولید این روند چند ماهه خواهد بود و امکان مدیریت آن وجود ندارد و اساسا کارکنان این صنعت به نسبت کاری که انجام می‌دهند، درآمد کسب می‌کنند. اگر تعدیل هم نشوند درآمد آنها به یک سوم یا یک چهارم خواهد رسید.از سویی دیگر ، تورم نهاده‌های ساختمانی به افزایش قیمت مصالح، تجهیزات و خدمات مورد استفاده در ساخت‌وساز اشاره دارد و نقش مهمی‌در تعیین هزینه نهایی پروژه‌های عمرانی ایفا می‌کند. این نوع تورم تحت تأثیر عواملی مانند نرخ ارز، هزینه حمل‌ونقل، نوسانات بازار جهانی مواد اولیه و سیاست‌های اقتصادی قرار دارد. افزایش تورم نهاده‌های ساختمانی می‌تواند موجب کاهش سرمایه‌گذاری در بخش ساخت‌وساز، افت قدرت خرید سازندگان و در نهایت رکود در بازار مسکن شود. کنترل این تورم نیازمند ثبات اقتصادی و نظارت مؤثر بر زنجیره تأمین مصالح ساختمانی است. تورم سالانه نهاده‌های مسکن نیز همانند تورم فصلی و نقطه به نقطه با افزایش مواجه شده است. این تورم در پاییز سال گذشته معادل ۲۶.۴ درصد بوده که با افزایش ۳.۶ واحد درصد به ۳۰ درصد در زمستان ۱۴۰۳ رسیده است. به عبارت دیگر میانگین قیمت نهاده‌های ساختمانی در یک سال منتهی به زمستان ۱۴۰۳ نسبت به میانگین قیمت نهاده‌های ساختمانی در مدت مشابه سال ۱۴۰۲، حدود ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است.از آنجایی که قیمت نهاده‌های ساختمانی در نهایت بر قیمت مسکن تاثیرگذار است، انتظار می‌رود با افزایش تورم این نهاده‌ها، شتاب افزایش قیمت مسکن در سال ۱۴۰۴ بیش از پیش شود. البته میزان تقاضای مسکن و درآمد سرانه مردم نیز در تعیین میزان افزایش قیمت مسکن در سال جاری تاثیرگذار خواهد بود.
کدام صنایع مصرف برق بالاتر از استاندارد دارند
کارشناسان صنعت برق معتقدند که برخی صنایع به دلیل استفاده از تکنولوژی‌های قدیمی‌میزان مصرف برقی فراتر از استانداردهای مصرف برق صنایع دارند اما این صنایع کدام هستند؟ بروز ناترازی شدید در تولید و مصرف برق سبب شده تلاش برای بهینه سازی مصرف جزو اولویت‌های وزارت نیرو برای مدیریت این شرایط قرارگیرد.یکی از بخش‌های مصرف کننده برق بخش صنایع انرژی بر هستند که با مصارف سنگین شبکه برق را تحت تاثیر قرار می‌دهند و وزارت نیرو برای مدیریت مصرف در این بخش برنامه‌های محدودیت مصرف تعریف کرده است.بخش صنعت کشور بنا برآمار شرکت مدیریت شبکه برق در برخی روزهای اردیبهشت ماه تا ۸ هزار مگاوات برق مصرف کرد.برخی کارشناسان صنعت برق یکی از عوامل مهم در مصرف بیش از حد برق در صنایع انرژی بر را استفاده از تکنولوژی‌های قدیمی‌برشمرده اند.اما کدام صنایع مصارفی بالاتر از استانداردهای تعریف شده برای مصرف برق در صنعت دارند.صنعت آهن و فولاد کشورمان با ۲۰۲ درصد مصرف بالاتر از الگوی تعریف شده مصرف برق در بخش صنعت در صدر جدول پرمصرف‌های صنعتی قرار دارند.صنعت تایر و تیوب نیز با مصرفی ۱۰۰ درصد بالاتر از الگوی تعریف شده در مقام دوم پر مصرف‌ترین صنایع قراردارند.صنایع سرب و روی نیز با ۶۶درصد بالاتر ازالگوی تعریف شده استاندارد مصرف برق در جایگاه بعدی پر مصرف‌های برق هستند.میزان مصرف مازاد براستاندارد صنایع در اردیبهشت ماه ۹۹۹.۹۲۸ مگاوات برآورد شده است.
کد مطلب: 237374
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *