۰
جمعه ۲ تير ۱۴۰۲ ساعت ۱۴:۴۵

بی‌تجربگی مخبر آسیب زیادی به رئیسی زده است

نماینده تربت‌جام گفت: تا زمانی که تحریم هستیم و تا وقتی پرونده اتمی ما حل نشود، مشکلات پابرجاست. وقتی درآمد نفتی ما از فروش ۳.۵ میلیون بشکه در روز به زیر یک میلیون بشکه رسیده و پول‌مان هم به سیستم بانکی قابل برگشت نیست، هیچ‌کسی در این شرایط امکان معجزه ندارد.
بی‌تجربگی مخبر آسیب زیادی به رئیسی زده است
به گزارش مردم سالاری آنلاین، «تیم اقتصادی رئیسی ضعیف است»، «دولت سیزدهم دولتی بی برنامه است» و تعابیری از این دست را بسیار درباره دولت ابراهیم رئیسی شنیده‌ایم؛ دولتی که رئیسش مدعی است دارای ۷۰ هزار صفحه برنامه است، برنامه‌ای که بسیاری از کارشناسان از آن اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند.
جلال رحیمی‌جهان‌آبادی، نماینده تربت‌جام با انتقاد از مدیریت اقتصادی کشور و سخت‌شدن شرایط معیشتی مردم، به اقتصاد۲۴ گفت: اگر این دولت و افراد و تفکرش هم بروند، مشکلات اقتصادی مملکت برطرف نمی‌شود. ما آن زمان می‌گفتیم و کسی گوش نمی‌کرد، الان هم می‌گوییم مشکلات اقتصادی کشور، مشکلات زیرساختی است.
تا وقتی پرونده اتمی ما حل نشود، مشکلات پابرجاست
وی افزود: تا زمانی که تحریم هستیم و تا وقتی پرونده اتمی ما حل نشود، مشکلات پابرجاست. وقتی درآمد نفتی ما از فروش ۳.۵ میلیون بشکه در روز به زیر یک میلیون بشکه رسیده و پول‌مان هم به سیستم بانکی قابل برگشت نیست، هیچ‌کسی در این شرایط امکان معجزه ندارد؛ چه رئیسی و چه روحانی و چه رییس‌جمهور‌های قبلی. این چالش، مشکل اول ما است و باید اول، مسئله تحریم‌ها حل و فصل شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: دوستان، یک زمانی شعار می‌دادند که ما برجام را به سفره مردم گره نمی‌زنیم. این افراد بدانند کسی برجام را به سفره مردم گره نزده بود. وقتی تحریم هستیم و امکان فروش نفت را به مانند گذشته نداریم و خیلی راه‌های درآمدی هم وجود ندارد، وضعیت چنین است که همه شاهد آن هستیم.
رحیمی‌جهان‌آبادی اظهار داشت: اکنون مشخص شده که تحریم‌ها خودش را به اقتصاد ما گره زده است، نه اینکه اقتصاد ما بند برجام باشد. تا این مشکل برطرف نشود و فروش نفت افزایش پیدا نکند و درآمد بیشتر نداشته باشیم، اوضاع به همین منوال است.
نماینده تربت‌جام در ادامه بیان کرد: موضوع دوم این است که سیستم اقتصادی ما در کشور، دولتی و اقتصاد، دستوری است. در مورد مسکن در صحن اعلام کردم با اقتصاد دستوری نمی‌توان مشکل کشور را حل کرد. در حوزه خودرو از همین الان تا ۱۰۰ سال آینده به ایران خودرو دستور بدهید که خودر‌وهایی با کیفیت و با قیمت پایین تولید کند، حال، این خودروساز چه زمانی به این دستور گوش می‌دهد؟ زمانی که مرز باز شود و کالا‌های خارجی و با کیفیت به کشور بیاید و فضا رقابتی شود. آنگاه ایران خودرو، سایپا، بهمن خودرو و... را می‌توان وادار به تولید خودرو‌های مناسب و ارزان کرد.
وی یادآور شد: در حوزه اقتصاد دولتی، وقتی تمام ارکان اقتصاد در اختیار دولت است و بخش خصوصی تضعیف شده و نه قدرت صادرات و واردات دارد و نه می‌تواند کار کند، چگونه می‌خواهد در حوزه اقتصاد تاثیرگذار باشد؟ از این‌ها گذشته، کاهش ارزش پول ملی که به دلایل خاص در کشور اتفاق افتاده، خیلی‌ها را بر این داشته که پول خود را به کالا‌های سرمایه‌ای مثل خودرو، سکه، دلار و ملک تبدیل کنند. حال، مجموعه این موارد، مشکلاتی را ایجاد کرده که مشکلات ساختار اقتصادی است. این مشکلات ربطی به دولت رئیسی ندارد. همین الان اگر دولت تحویل تفکر ما هم شود، باز هم همین شرایط پابرجاست و معجزه‌ای رخ نمی‌دهد.
تیم اقتصادی دولت بسیار ضعیف است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: نکته حائز اهمیت دیگر این است که تیم اقتصادی دولت بسیار ضعیف است. با توجه به اینکه آقای مخبر تجربه کاری در عرصه مسائل اجرایی ندارد، به آقای رئیسی آسیب زیادی زده است. وزیر اقتصاد، فرد متخصصی است و دارای تجربه و توانایی است، اما مدیریت اقتصادی نیاز به یک فرمانده خوب در دولت دارد و دولت، آن فرمانده خوب را ندارد. اگر فرمانده خوبی در راس کار باشد، با وجود تحریم‌ها باز هم می‌توانیم بخشی از مشکلات را مدیریت کنیم. از طرفی، در وزارتخانه‌ها هم، بسیاری از تصمیمات، کارشناسی نیست. تصمیمات را یکسری آدم‌های کارشناس ساده و دارای نفوذ می‌گیرند که عمدتاً منافع کلان کشور را کمتر نمی‌بینند و درک درستی از منافع کلان ندارند و همین امر باعث ایجاد شرایط بدی شده که در آن هستیم.
کد مطلب: 197966
برچسب ها: اقتصاد ایران
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *