۰
يکشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۰۰

بهترین روغن برای پخت و پز کدام است؟

پخت و پز غذا و استفاده از روغن برای آن از مهمترین دغدغه های مردم به ویژه بانوان در منزل است؛ چراکه سالم بودن و کم خطر بودن روغن نقش بسیار زیادی در کاهش سطح چربی در بدن دارد.
بهترین روغن برای پخت و پز کدام است؟

به گزارش مردم سالاری آنلاین به نقل از خبرآنلاین ،در آشپزی خانگی ما سردرگمی زیادی در رابطه با انتخاب روغن داریم. بعضی از روغن‌ها مانند روغن زیتون شناخته شده‌اند اما با برخی دیگر مانند روغن آووکادو و روغن نارگیل آشنایی کمتری داریم.

همشهری در گزارشی آورده که وقتی قصد تهیه روغن را داریم با تنوع بی شماری از روغن‌ها مواجه می شویم که کار را برای ما دشوار می کنند. در این گزارش قصد داریم بررسی کنیم که بهترین روغن برای آشپزی کدام است.

کدام روغن برای ما مناسب است؟

سوال مهمی که پاسخ آن بستگی به نوع مصرف ما دارد، نقطه دود روغن که در واقع نشان دهنده سوختن روغن است یکی از مهم ترین نکاتی است که باید در نظر بگیریم. اگر روغنی را که به نقطه دود کردنش رسیده همچنان حرارت دهیم نه تنها طعم آن عوض می شود بلکه روغن به ترکیبات مضری به نام رادیکال‌های آزاد تجزیه می‌شود. در اینجا به بررسی چند مورد از روغن‌های مفید می‌پردازیم.

روغن زیتون

کارشناسان تغذیه بر این باورند که که یکی از همه کاره ترین و سالم ترین روغن ها برای طبخ و مصرف، روغن زیتون است . برچسب (بکر یا ویرجین) برروی روغن زیتون نشانه ی کیفیت بالای روغن که یعنی روغن حاوی مقدار زیادی از چربی های تک اشباع و برخی از اسید های چرب چند اشباع است که آنها برای سلامت قلب بسیار مفید هستند. روغن زیتون در مقایسه با روغن های دیگر نقطه دود نسبتا پایین تری دارد؛ بنابراین برای پخت با مدت زمان کم و حرارت متوسط مناسب است.

روغن کنجد

این روغن که از دانه کنجد تهیه می‌شود بسیار طعم دار است. روغن کنجد هم دارای اسیدهای چرب تک اشباع و هم دارای اسیدهای چند اشباع است. روغن کنجد نقطه دود بالایی دارد؛ بنابراین برای پخت و پز مناسب است. از مزایای روغن کنجد می‌توان به مغذی بودن آن اشاره کرد. این روغن حاوی مقادیر زیادی ویتامین و مواد معدنی مانند مس، روی، منیزیم، آهن و کلسیم است. مصرف روغن کنجد باعث کاهش کلسترول و گلوکز خون می‌شود؛ بنابراین مصرف متعادل آن به افراد مبتلا به دیابت توصیه می‌شود.

روغن نارگیل

برخلاف دیگر روغن های گیاهی روغن نارگیل یک روغن درجه یک اشباع است. همه کارشناسان موافق نیستند که چنین منبع متمرکزی از چربی اشباع برای سلامت مناسب باشد .اما برخی از کارشناسان معتقدند که روغن نارگیل می‌تواند سطح کلسترول خون را پایین بیاورد و سطح چربی را بهبود ببخشد. روغن نارگیل در حرارت بالا پایدارتر است و می‌تواند گزینه بهتری برای پخت و پز و سرخ کردن در حرارت بالا باشد.

روغن آووکادو

روغن آووکادو برخلاف روغن زیتون نقطه دود بسیار بالایی دارد و به همین دلیل برای طبخ غذا در حرارت بالا و سرخ کردن عالی است و در عین حال طعم زیادی نیز ندارد. روغن آووکادو سرشار از اسید اولئیک و اسیدهای چرب غیر اشباع است که موجب تنظیم کلسترول خون شده و به سلامتی قلب و عروق کمک می کند. آین روغن همچنان حاوی مقادیر بالای ویتامین ای است.

روغن بادام زمینی

روغن بادام زمینی یکی از بالاترین محتویات چربی تک اشباع در میان روغن های پخت و پز را دارد. معمولا بوی و طعم خیلی زیادی دارد و حرارت بالا را به خوبی تحمل می کند.

کد مطلب: 211422
برچسب ها: روغن سلامت بدن
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *