۰
يکشنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۱۶

ویژگیهای شهریار از زبان شاگردش

شاگرد استاد شهریار برخی ویژگی‎های اخلاقی و شعرهای این شاعر فقید را تشریح کرد.
شاگرد استاد شهریار برخی ویژگی‎های اخلاقی و شعرهای این شاعر فقید را تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، دکتر ابراهیم اقبالی در چهارمین جشنواره بین‎المللی نشان فرهنگی شهریار در تالار لعل دانشکده برق تبریز با اشاره به شعرهای عاشورایی و مذهبی شهریار اظهار کرد: شاید برای بسیاری سوال باشد که چرا نوحه‎های شهریار، چنین مورد پسند عموم مردم قرار گرفت. شهریار تربیت‌یافته خانواده‎ای مذهبی بود و دین در سبک زندگی شهریار نفوذ کرده بود. 
  
او با اشاره به اولین سروده شهریار در هفت‌سالگی اضافه کرد: اولین شعر شهریار در این سن با مضمون ثواب و گناه و تحت عنوان «من گنه‌کار شدم وای به من، مردم‌آزار شدم وای به من»، بود و این نشان می‎دهد این کودک هفت‌ساله از همان ابتدا با مضامین دینی آشنا بوده و بنیاد فکری‎اش بر مبنای دین بنا شده بود. 
  
اقبالی در ادامه هدایت شدن از سوی غیب را از جمله ویژگی‎های شهریار دانست و افزود: شهریار شاعری سرد و گرم چشیده بود و دو جنگ جهانی، نابودی سلطنت قاجار و سر کار آمدن رژیم پهلوی و انقلاب عالمگیر اسلامی را به چشم دیده بود. خود شهریار  اذعان کرده بود که موقع انحراف، بارها حس کردم که دستی از غیب مرا هدایت می‎کند که دیدن رویاهای صادقه نیز خود دلیلی بر این ادعای شهریار بود. 
عضو هیات علمی گروه ادبیات و زبان فارسی دانشگاه تبریز با بیان این که شهریار، سیاسی نبود، اظهار کرد: روی آوردن شهریار به انقلاب اسلامی، صبغه مذهبی داشت و او از روی علاقه به رهبر معظم انقلاب، به انقلاب اسلامی روی آورد. 
  
وی با اشاره به "صدق نفس شهریار و خواب آیت‎الله مرعشی نجفی مبنی بر شعر خواندن شهریار برای امیرالمومنین علی (ع)" گفت: حسن نیت شهریار در سرودن اشعارش برای ائمه (ع) باعث شده بود که مورد عنایت معصومین (ع) قرار بگیرد، در صورتی که از نظر فنی اشعاری فنی‎تر از اشعار شهریار برای ائمه (ع) سروده شده است.
او خاطرنشان کرد: شهریار نبوغ ذاتی داشت و در کودکی با دو کتاب قرآن و دیوان حافظ مانوس بود و از این رو از این دو کتاب ارزشمند در سرودن اشعارش بهره‎گرفته است.
کد مطلب: 94056
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *