۰
پنجشنبه ۴ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۰۱

تأثیر تحریم ها بر برنامه هسته ای

یکی از موضوعات جالبی که امروز با مرور مطبوعات مهم جهان به چشم می خورد، تفاوت قابل توجه موضع گیری ها درباره تأثیر تحریم ها بر ایران و به ویژه بر رفتار ایران در چارچوب برنامه هسته ای است. در این راستا، حداقل سه دیدگاه مهم در موضوعات امروز رسانه ها قابل تشخیص است. موضوع حملات سایبری و نیز شیوه های دور زدن تحریم ها توسط ایران، از دیگر مطالب مهم امروز درباره ایران است.
به گزارش «تابناک»، یکی از موضوعات جالبی که امروز با مرور مطبوعات مهم جهان به چشم می خورد، تفاوت قابل توجه موضع گیری ها درباره تأثیر تحریم ها بر ایران و به ویژه بر رفتار ایران در چارچوب برنامه هسته ای است. در این راستا، حداقل سه دیدگاه مهم در موضوعات امروز رسانه ها قابل تشخیص است.

دیدگاه اول در روزنامه «جروزالم پست» بازتاب یافته است. این روزنامه به نقل از «یووال استینیتز»، وزیر امور مالی رژیم صهیونیستی نوشته تحریم ها علیه ایران ناکافی بوده اند. وی در این رابطه گفته هرچند تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران مهم و اثرگذار بوده، اما این ابراز به تنهایی برای بازدارندگی ایران در مسئله هسته ایش کافی نیست و باید با یک تهدید نظامی جدی و یا اولتیماتوم روشن و صریح همراه شود. استینیتز همچنین گفته از موضع گیری های باراک اوباما و میت رامنی در جریان مناظره دوشنبه شب که هر دو بر استفاده از همه ابزارها برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای تأکید کرده بود، خوشحال شده است.

دیدگاه دوم متعلق به روزنامه انگلیسی «گاردین» است. این روزنامه معتقد است تحریم ها علیه ایران، بر برنامه هسته ای این کشور تأثیرگذار بوده و ایران را پای میز مذاکره کشانده؛ اما در عین حال به بحث در این رابطه پرداخته که تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا، کدامیک بیشترین تأثیر را در این زمینه داشته است. گاردین در مطلب خود اشاراتی را به آخرین مناظره رامنی و اوباما در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا داشته و می نویسد آنچه از گفته های هر دو طرف مشخص می شود، این است که سیاست خارجی در برنامه های آن ها دارای اولویت نیست. از سوی دیگر، به اعتقاد این روزنامه، به این دلیل در مناظره مذکور سخنی از تحریم ها علیه ایران و تأثیرگذاری تحریم هابه میان نیامد که آمریکا در این زمینه مدیون اروپاست، نه اقدامات خودش.

نهایتاً دیدگاه سوم، در قالب مطلبی در «ایندیپندنت»، یکی دیگر از روزنامه های انگلیسی نمود پیدا کرده است. بر خلاف گاردین، این روزنامه معتقد است تحریم ها نه تنها ایران را پای میز مذاکره نمی کشاند، بلکه عملاً موضع این کشور را در قبال پرونده هسته ای انعطاف ناپذیرتر می سازد. این روزنامه در بیان استدلال برای این نظر خود، به زمزمه هایی اشاره کرده که از سوی برخی مقامات ایرانی درباره احتمال افزایش درصد غنی سازی اورانیوم در صورت ادامه تحریم ها مطرح شده است. به اعتقاد این روزنامه، هرچند هنوز این گونه اظهارنظرها به یک سیاست مذاکراتی برای ایران تبدیل نشده، اما به نظر می رسد تشدید تحریم ها، ایران را به بازنگری در راهبرد خود سوق داده است.

اما فارغ از موضوع تأثیر تحریم ها، برخی از روزنامه های امروز مطالبی را به مسئله تهدیدات سایبری و جنگ های سایبری و ارتباط آن ها با ایران اختصاص داده اند. در این زمینه و هم راستا با ادعاهای اخیر مقامات آمریکایی، «عرب نیوز» با انتشار مطلبی مدعی شده دو سال پس از آنکه ایران با ویروس «استاکس نت» مورد حمله سایبری قرار گرفت، اکنون خود با ارتقای توانایی هایش در زمینه جنگ سایبری، در این حوزه وارد تقابل با دشمنانش شده است. به اعتقاد این روزنامه، در شرایطی که تهدیدات حمله نظامی فروکش کرده و احتمال وقوع یک درگیری نظامی رو در رو کمتر از قبل شده است، تمرکز این کشمکش و منازعه به حوزه سایبری انتقال پیدا کرده است.

در نهایت، در مطلبی اقتصادی سایت تحلیلی «بیزنس اینسایدر» به بررسی این موضوع پرداخته که ایران چگونه با استفاده از طلا، تحریم ها را دور زده و به تجارت بین المللی خود ادامه می دهد. به نوشته این سایت، با اینکه طی ماه های اخیر ادعا می شد با قطع دسترسی ایران به سیستم جهانی تبادلات مالی (سوئیفت) ایران دیگر امکان فعالیت در سیستم تجارت بین المللی را نخواهد داشت، اما ایران توانسته با استفاده از طلا در مبادلات خود بر این مشکل غلبه کرده و به فعالیت خود ادامه دهد.
کد مطلب: 11808
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *