۰
يکشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۸:۱۵

اتاق فکر دولت در چه فکری است؟

دانشجویان به کره‌شمالی بروند!
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: تبادل استاد و دانشجو و همچنین ایجاد فرصت‏‌های مطالعاتی کوتاه‌مدت میان ۲ کشور کره‌شمالی و ایران می‏‌تواند در ارتقای علمی ۲ کشور موثر واقع شود.
اتاق فکر دولت در چه فکری است؟
به گزارش مردم سالاری آنلاین،معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری ادامه داد: تبادل استاد و دانشجو میان دو کشور و ایجاد فرصت‏‌های مطالعاتی کوتاه‌مدت برای دانشجویان و اساتید می‏‌تواند در تحکیم روابط دو کشور مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان امور دانشجویان اظهارکرد: روابط درازمدتی میان ایران و کره‌شمالی وجود داشته و دارد که دوام و بقای این روابط می‏‌تواند با تبادلات علمی میان دو کشور افزایش یابد به همین منظور در خصوص ادامه تحصیل دانشجویان کره‌شمالی در ایران آمادگی خود را اعلام کرده و مراکز آموزش عالی ایران با توجه به جایگاهی که در سطح جهانی دارند، ظرفیت خوبی برای ادامه تحصیل دانشجویان کره‌شمالی می‏‌توانند فراهم سازند. در ادامه این جلسه سفیر کشور کره‌شمالی ضمن تشکر از دعوت سازمان امور دانشجویان گفت: افزایش ارتباطات میان دو کشور ایران و کره بسیار اهمیت دارد و ما اینجا هستیم تا به گسترش این ارتباطات کمک کنیم.
وی با بیان اینکه اولویت ما امور آموزشی و پژوهشی دانشجویان و نخبگان است؛ تصریح کرد: در این راستا برای ما اهمیت دارد تا با کشور شما ارتباط دوسویه داشته باشیم، مشتاق هستیم همکاری‏‌های علم و فناوری میان دو کشور را تقویت کنیم. در واقع اگر دو کشور در زمینه آموزش از تجربه یکدیگر استفاده کنند قدرت آن‌ها چندین برابر خواهد شد.
کشوری سراسر دردسر
همکاری‏‌های ایران و کره‌شمالی در حوزه‏‌های دیگر متفاوت از بخش علمی است. با مرور رتبه‌بندی دانشگاه‌های معتبر کشور‌های جهان نشانی از دانشگاه کره‌شمالی نیست، این در حالی است که ۲۱ آذر سال گذشته رئیس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری از انتشار رتبه‌بندی جهانی ISC برای سال ۲۰۲۱ خبر داد و گفت: با حضور ۵ دانشگاه جدید، تعداد دانشگاه‏‌های ایرانی در این نظام رتبه‌بندی به ۵۱ مورد رسید. از سوی دیگر بابد به وضعیت معیشتی دانشجویان در کره‌شمالی هم اندیشید. ایسنا چندی قبل روایت کرد: «کره‌شمالی به نحو غیر قابل باوری فقیر است و کنترل اقتصاد به وسیله تنها حزب این کشور، اکثریت جمعیت ۲۵ میلیون نفری این کشور را نیازمند کمک کرده است.
برنامه‌ریزی متمرکز و حذف بازار‌ها باعث شده است سرانه تولید ناخالص داخلی این کشور به کمتر از ۲۰۰۰دلار برسد که یکی از پایین‏‌ترین سرانه‏‌ها در بین کشور‌های جهان محسوب می‏‌شود. با این حال با وجود تحریم‏‌های بسیار سنگین جامعه جهانی برای وادارکردن پیونگ‌یانگ به کنارگذاشتن برنامه هسته‏‌ای خود، این کشور به‌تدریج در حال بازگشتن به مدار رشد است. طبق تخمین بانک کره، اقتصاد کره‌شمالی در سال ۲۰۱۶ میلادی رشدی ۳.۹ درصدی داشته است که بهترین عملکرد اقتصاد این کشور در یک دهه اخیر محسوب می‏‌شود. با این حال نباید فراموش کرد که جمع‌آوری آمار‌های اقتصادی مربوط به این کشور بسیار دشوار است و باید این آمار‌ها را تخمینی محسوب کرد. از سوی دیگر در کره‌شمالی افراد حق استفاده از اتومبیل شخصی را ندارند و شب‏‌ها اثری از روشنایی در شهر‌ها نمی‎یابید؛ چرا که بعداز ساعتی معین برای صرفه‌جویی در مصرف برق، کشور تیره و تار می‌شود با این حال کره‌شمالی هنوز با مشکل انرژی دست و پنجه نرم می‌کند.
در کره‌شمالی تمرکز بر ارتش و تولید و ساخت ملزومات جنگی است با این حال دولت از عهده نیرو‌های ارتش هم برنمی‌آید. با این حال مردم کره‌شمالی کشورشان را به بهشت تشبیه می‎کنند که شاید یکی از علل مهم آن این است که بسیاری از آن‌ها هنوز چهره یک گردشگر را ندیده‏‌اند و از پیشرفت جهان آگاهی ندارند.» ایسنا اخیرا هم نوشته است: «دولت کره‌شمالی به والدین دستور داده تا واژه‏‌های میهن‌پرستانه از جمله بمب و تفنگ را برای نام‏‌گذاری اسامی کودکان خود انتخاب کنند.» اکنون سوال این است که تحصیل در دانشگاه‌های چنین کشوری برای دانشجویان ایرانی سودمند است؟
منبع:آرمان ملی
کد مطلب: 184320
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *