۰
جمعه ۹ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۲۹
پایان جدال حقوقی ایران و آمریکا در دادگاه لاهه

زمان اعلام رای دادگاه لاهه مشخص نشد

جدال نفس گیر تیم های حقوقی ایران و آمریکا در دیوان دادگستری بین المللی روز پنجشنبه به پایان رسید و در روزهای آتی مشخص می شود که دادگاه لاهه حق را به کدام کشور خواهد داد.
دادگاه رسیدگی به شکایت ایران از آمریکا در لاهه پایان یافت.
دادگاه رسیدگی به شکایت ایران از آمریکا در لاهه پایان یافت.
جدال نفس گیر تیم های حقوقی ایران و آمریکا در دیوان دادگستری بین المللی روز پنجشنبه به پایان رسید و در روزهای آتی مشخص می شود که دادگاه لاهه حق را به کدام کشور خواهد داد.
به گزارش مردم سالاری آنلاین، آخرین جلسۀ دیوان بین‌المللی دادگستری واقع در شهر لاهه هلند برای بررسی شکایت ایران از آمریکا برگزار شد. عبدالقوی احمد یوسف رئیس دیوان بین‌المللی لاهه اعلام کرد دادگاه تصمیم خود دربارۀ شکایت ایران از آمریکا را «در اولین فرصت» اعلام خواهد کرد اما هیچ تاریخی برای صدور حکم نهایی اعلام نشد.
 
در چهارمین و آخرین روز از این جلسات، نمایندگان آمریکا یک بار دیگر صلاحیت دیوان را برای رسیدگی به این پرونده رد کردند و مدعی شدند ایران نتوانسته است مقابل دیوان بین‌المللی دادگستری حسن نیت خود را ثابت کند و به این ترتیب در به چالش کشیدن موضوع بازگشت تحریم‌های آمریکا ناموفق بوده است.
 
در این جلسه جنیفر نیوستید، نماینده حقوقی وزارت خارجۀ آمریکا با اشاره به تاکید تهران مبنی بر اینکه تحریم‌های آمریکا نقض آشکار عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی ایران و آمریکا امضا شده در سال 1955 میلادی (1334 شمسی) است، اعلام کرد: استناد ایران به این معاهده در جریان رسیدگی به این پرونده از روی حسن نیت نیست و نمی‌توان به ایران اجازه داد تا این دادگاه را درگیر یک کارزار سیاسی و روانی کند. نمایندگان آمریکا در این جلسه دلیل بازگرداندن تحریم‌های ایران را، حفاظت از امنیت بین‌المللی و همچنین نگرانی‌های امنیتی آمریکا توصیف و اعلام کردند که آمریکا حق دارد تا از امنیت ملی و دیگر منافع خود محافظت کند.
 
نمایندگان ایران در لاهه در جریان چهار روز رسیدگی به این پرونده بر این موضوع تاکید داشتند که تحریم‌های آمریکا رنج بسیاری را به مردم ایران تحمیل کرده است. در پاسخ، وکلای آمریکا تاثیر منفی تحریم‌های آمریکا بر زندگی مردم ایران را رد کرده و اعلام کردند که مشکلات اقتصادی ایران ریشه‌هایی عمیق در سوء‌مدیریت گستردۀ دولت ایران دارد. همچنین آنها مدعی شدند آمریکا در موضوع اعمال تحریم‌ها علیه ایران، به جنبه‌های انسانی مساله توجه داشته است.
 
نمایندگان آمریکا همچنین اعلام کردند که هدف ایران از طرح این شکایت در لاهه، استفاده از روشی سریع و اقدامی موقتی و استفاده از ابزار قضایی، برای اطمینان از دریافت حکمی از دادگاه با هدف مجبور کردن آمریکا به مشارکت دوباره در برجام است.
 
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه 25 تیر اعلام کرد که ایران از آمریکا به دلیل 'نقض عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی بین ایران و آمریکا در سال 1955' شکایت کرده و جمهوری اسلامی ایران بر همین مبنا دادخواستی را به دبیرخانه دیوان لاهه تسلیم کرده است. دیوان بین المللی دادگستری 15 قاضی بنام و مجرب دارد که مجمع عمومی سازمان ملل متحد و شورای امنیت به طور مشترک و برای مدت 9 سال انتخاب می‌کنند.
 
علیرضا جهانگیری سفیر ایران در هلند پیشتر گفته بود در صورتی که رأی به نفع جمهوری اسلامی صادر شود، شورای امنیت سازمان ملل نقش ضمانت اجرایی دارد و می‌ تواند آمریکا را مجاب به اجرای حکم کند، اما اگر حکم توسط آمریکا در شورای امنیت وتو شود، از طریق افکار عمومی می‌توان فشار بسیار به آمریکا وارد کرد.
 
کد مطلب: 93066
برچسب ها: دادگاه لاهه
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *